Lakberendezői rovat - Kényelmes, elegáns otthon -
Lakberendezői rovat – Kényelmes, elegáns otthon

Lakberendezői rovat – Kényelmes, elegáns otthon

Régi kedves, visszatérő ügyfelem új építésű lakóházát tervezhettem ismét.
Az épület homlokzati megjelenése a napjainkban közkedvelt letisztult, minimalista formavilág jegyében született, domináns antracit szürke színvilág és változatos textúrák alkalmazásával. Mivel Megbízóim és magam is hiszünk a „kint és bent” szerves egységében, ez alapvetően eldöntötte az enteriőr kialakításának irányát, stílusát, karakterét is. A cél egy jól működő, kényelmes, elegáns élettér létrehozása, amely hosszú évekig szolgálhat otthonként a házaspárnak.

A steril katalógus-hangulat oldására meleg tónusú, kissé rusztikus fa hatását idéző padlóburkolatot, hozzá illő bútor alapanyagokat kombináltunk olyan látványos kiegészítőkkel, mint az arany színű fémek és bársonyszövetek, a tekintélyes méretű és hatásos színvilágú vászonképek, a hangulatos elektromos kandalló, vagy a több helyen alkalmazott kristály szegélyű tükrök. A vulkánfekete bútorfrontok elegáns kísérője a gardrób helyiségben és a hálószobában dekorációként felhasznált petrolzöld színű tapéta és ökobőr bevonatú falpanelek. A vizesblokkok burkolata a trendeket követő beton hatású rajzolatokat ötvözi a 3D mintás dekorcsempék sötét és világos kombinációjával. Változatos, variálható fények, megvilágított falfülkék teszik izgalmassá a fürdőszoba esti képét.

 

A jól szervezett háztartásban fontos szerepet kapott az önálló háztartási helyiség kialakítása is, ahol az összes ide kapcsolódó tevékenység elvégezhető.
A berendezés megtervezésénél a tetszetős design mellett ugyanúgy hangsúlyt kapott a funkcionalitás, az otthonosság, a terek optimális kihasználása, valamint a szekcionált, jól variálható világítás. Mindezek eredményeként, jó hangulatú együttműködés keretében született meg ez hangulatos otthon, amelyben Megbízóim igazán örömüket lelik.

  • Makszinné Korosa Anita – lakberendező
  • Dankó Imre – fotó

Sára