Tervezői szemmel - Fekete szín a fürdőszobában -
Tervezői szemmel – Fekete szín a fürdőszobában

Tervezői szemmel – Fekete szín a fürdőszobában

A fekete szín jelen van a lakberendezésben már évek óta, de a fürdőszobában pár éve kezdett el hódítani. Egyszerre modern, hangsúlyos és elegáns választás is lehet a fekete a fürdőszobába. Ha felületük fényes, akkor egy elegáns, csillogó enteriőrt hozhatunk létre. De amennyiben merészek vagyunk és bemerjük vállalni a matt felületet, akkor egy modern, minimalista berendezést alkothatunk. Fekete lehet például a szaniterek (mosdókagylók, WC-k, kádak, piszoárok, zuhanyfülkék, zuhanytálcák stb.), csaptelepek (mosdó csaptelepek, zuhanyrendszerek, kád csaptelepek, kézi zuhanyzók) folyókák, illetve a különböző kiegészítők. A sötét szín mellé becsempészhetünk, olyan anyagokat, színeket, amik oldják a rideg hatást. De a fürdőszobába a feketét még megtörhetjük burkolatokkal, nagy hatalmas ablakokkal, erkély ajtókkal, üveg szaniterekkel, világításokkal vagy különböző design-os kiegészítőkkel például zöld növényzetekkel, képekkel, díszes lámpákkal tükrökkel.
Ha nem gondolkodsz drasztikus felújításba, csak például szaniterek és kiegészítők cseréjében, akkor nagy jó választás lehet a keretes zuhanykabinok, mosdók, törölközőszárítók, csaptelepek, törölközőtartók választása. Ezzel nagyon friss és trendi hatást érhetsz el. Illetve nem kell feltétlenül az egész fürdőszobát átburkolni, ha még megfelelő a burkolat, így csökkentheted a felújítás költségeit. A borítóképen képen jól látszik, hogy a Mirage Cosmopolitan Staturio Extra (120×278 cm) és a Mystc Grey (120×278 cm), amik szürke-fehér márvány burkolatok és a Mirage Nau Indie beige-es színű famintás padlólappal jól mutatnak együtt. Illetve a fekete mosdó, ami famintával van kombinálva. Moderné, látványossá és forma bontóvá alakítja a helyiséget. Az Arezzo-s Flat törölközőszárító és a Hansgrohe Vernis Shape termékcsalád csaptelepei remekül illenek ebben a minimál stílusú fürdőszobába.

A következő képen egy merészebb, karakteresebb, markáns jegyekkel bíró helyiséget láthatunk. Burkolatoknál megmutatkozik a sötétebb és világosabb lapok kontrasztja. A Tau Ceramica Alesso családnál látható, hogy egy egész sötét meleg tónusú szürkés burkolat a fürdőszoba főszereplője. Ezt lágyítja a Tau Ceramica Kian Gold padló, megteremtve az egyensúlyt és a harmóniát a helyiségbe. Szaniterek tekintetében jó választás lehet egy Trend Glam fekete mosdó, Laufen Kartell fekete WC, Kolpa Dalia fekete térben álló kád. De vihetünk bele egy kis egyediséget, ha készíttetünk egyedi hatalmas tükröket, mosdószekrényeket vagy képeket.


Ne félj használni a fekete színt a vizeshelyiségeidben, mert feldobja, illetve izgalmassá, harmonikussá és trendibbé is teszi a helyiséget. Mi készen állunk megtervezni a Te egyedi igényeidnek megfelelő fürdőszobát.

Sára