Szakember válaszol - Tetőkibúvó ablakok a biztonságos karbantartásért
Szakember válaszol – Tetőkibúvó ablakok a biztonságos karbantartásért

Szakember válaszol – Tetőkibúvó ablakok a biztonságos karbantartásért

A tetőszerkezet karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy a tető hosszú ideig szolgálja lakóit. Ehhez a biztonságos kijutást segítő  tetőkibúvó vagy szerelő ablakok szükségesek. Azonban hiába töltenek be fontos szerepet, funkcióikról, beépítéséről, annak feltételeiről keveset tudni. Mostani cikkünkben ezekről a nyílászárokról gyűjtöttünk össze néhány hasznos információt.
A szerelőablakok fentiekben leírtak mellett, megkönnyítik, biztonságossá teszik a kijutást a kémény, napelem, illetve különböző karbantartási munkákhoz. Ezek mellett pedig vészkijáratot is biztosítanak használaton kívüli tető- vagy padlásterekben.
Az ablakok szerelését szakemberek végezhetik (régióként eltérhet a beépítési kötelezettség), melyek típusát a tetőhajlásszöge határozza meg. A tetőtéri ablakokkal szemben ezek a tetőkibúvó nyílászárók 2 rétegű üvegezéssel rendelkeznek ezért csak fűtetlen, hőszigetelés nélküli padlástérbe ajánlottak.
A gyártók többsége igyekszik a vásárlói igényeket maximálisan kielégíteni, ezért univerzális burkolókerettel látják el termékeiket ezért így bármilyen tetőfedő anyaghoz ajánlottak. Gondoskodoj Te is  a biztonságos karbantartásról és szerezd be az igényeidnek megfelelő ablakot.

Sára