Padlásfeljárók - Milyen szempontokra figyelj a vásárlás során
Szakember válaszol – Padlásfeljárók – Milyen szempontokra figyelj a vásárlás során

Szakember válaszol – Padlásfeljárók – Milyen szempontokra figyelj a vásárlás során

A padlásfeljárók/lépcsők alkalmazására leginkább nem lakott tetőterek karbantartásai munkák elvégzéséhez kínál helytakarékos megoldást. A fix lépcsőkkel szemben kis helyigénnyel rendelkeznek, illetve összecsukásuk után beolvadnak a mennyezetbe.

  • A tökéletes termék kiválasztáshoz nagyon fontos a belmagasság,  és a rendelkezésre álló hely melyek meghatározzák a szerkezet működtetését. Ha megvan a kellő hely a födém és a beépített helyiség között akkor összecsukható vagy akár ollós szerkezet közül is kikerülhet a nyertes. Utóbbi esetben a lépcső méretre vágása nélkül igazíthatóak a helyiség belmagasságához.
  • A feljáró méretének meghatározásához elengedhetetlen a födémnyílás pontos mérete, melyett a standard szarufához szükséges igazítani.  i
  • Fontos még a lépcső teherbírása, illetve az igénybevétel gyakorisága is. Ezek milyensége nagyban függ a termék anyagától, illetve attól, hogy fix vagy összecsukható létrát szeretnél. Napi használat mellett fém létraszárú lépcsőket, míg ritkább használat estében elegendő fa létraszárú típusok választása.
  • Természtesen a biztonság sem utolsó szempont, ezért mindképp tájékozódój a létrán megtalálható gumipapucsokról, amik a padló és létra közötti tapadást biztosítják. Emellett hasonló funkciót töltenek be a csúszásmentes lépcsőfokok és kapaszkodók is.
  • A padláslépcsők vagy feljárok fontos szerepet töltenek be egy esetleges tűzesetnél is. Összecsukott állapotában megállíthatja a tűz tovább terjedését, illetve az ajtólapba épített tűzgátlók határként viselkednek a hő és füsttel szemben. Természtesen ebben az esetben az alapanyag is fontos szerepet tölt be. Fém szerkezet esetében hatékonyabb a védelem.

A szerkezeteket esztétikáikkal különböző szegő elemekkel szebbé tehetőek.

Sára