Falazás könnyen, hatékonyan: Porotherm Rapid technológiával -
Falazás könnyen, hatékonyan: Porotherm Rapid technológiával

Falazás könnyen, hatékonyan: Porotherm Rapid technológiával

Mi a Rapid technológia és kinek ajánljuk?

Bárkinek, aki hatékonyan, időmegtakarítással szeretne falazni

Rapid falazási technológiánk az innovatív építészet egyik fontos eszköze. Kiegészítő termékeinkkel, modern megoldásainkkal hozzájárul a gyorsabb, és még inkább környezetbarát falazáshoz. 

A hagyományos falazáshoz képest ehhez, a vékonyhabarcsos és a Dryfix extra ragasztóhabos technológiához jóval kevesebb, illetve minimális víz felhasználása szükséges – ezáltal a falazat könnyebben kiszárad, ami különösen fontos az őszi/téli időszakban. 

A Rapid technológia ökológiai lábnyoma tehát kisebb, mint a hagyományosé – ezért környezettudatosabb, fenntarthatóbb.

Miért válassza a Porotherm Rapid Dryfix termékeit:

  • Kétszer gyorsabb falazás
  • Kevesebb vízfelhasználás
  • Rendezettebb építési terület
  • -5 Celsius-fokos téli hidegben is falazható

Technológiai fejlődés

A tégla fejlődése nem áll meg. Ahogy eltűnt a habarcs a függőleges elemek kapcsolódásánál, köszönhetően a tégla oldalsó hornyainak – eresztékeinek (nútféderes kapcsolódásának), úgy a korszerűbb falazási módszereknél már szinte teljesen eltűnt a habarcs a vízszintes fugából is. Ezt a Rapid technológia teszi lehetővé. Lényege, hogy a téglák a felfekvő felületükön síkra csiszolva kerülnek ki a gyárból, így azok, mint két asztallap, nagyon pontosan egymásra helyezhetők az egymás után következő sorokban. Ezáltal a szükséges kötőanyag mennyisége is kevesebb, és a falazat is gyorsabban elkészíthető, jóval kevesebb vízmennyiség bedolgozásával, ami a további munkafázisokat is felgyorsítja. A klasszikus falazóhabarcs helyét pedig átveszi a vékonyhabarcs, vagy a még korszerűbb megoldás, a Dryfix extra ragasztóhab

 

A Rapid Dryfix rendszerről

 

A kivitelezés további gyorsítására ad lehetőséget a Rapid Dryfix rendszer. Ebben az esetben nem falazóhabarcs, hanem flakonos, poliuretán alapú ragasztó kerül a téglasorok közé, amelyet kinyomópisztollyal lehet a szintén pormentes és nedvesített felületre felvinni. A kivitelezés ütemezését könnyíti, hogy a Dryfix poliuretán alapú ragasztóval a habarcsoknál megszokott minimum +5°C helyett akár -5°C környezeti hőmérséklet mellett is falazhatnak a szakemberek.

Falazás a Rapid termékekkel

Precíz és gyors falazás akár habarcs nélkül is
Síkracsiszolt Rapid tégláinkkal akár kétszer gyorsabb a falazás. Válassza vékonyhabarccsal vagy Dryfix extra ragasztóhabbal!

Termékelőnyök

A falazat hőszigetelő képessége jobb, mint a hagyományos habarccsal épült falé Gyorsabb a falazás Minőségi, szép fal, az egyik legkorszerűbb falazási technológia Képzett munkaerő, szakszerű kivitelezés

Környezetbarát és költséghatékony

Rendezett, tiszta építési helyszín, kevesebb hulladék keletkezik Kevesebb vízfelhasználás Környezettudatos technológia, fenttartható (kisebb ökológiai lábnyom a hagyományos falazási technológiához képest)

Sára