Tervezői szemmel - Miért fontos a számunkra ideális mosdószett kiválasztása? - GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Tervezői szemmel – Miért fontos a számunkra ideális mosdószett kiválasztása?

Tervezői szemmel – Miért fontos a számunkra ideális mosdószett kiválasztása?

Az egyik fontossági szempont, hogy az emberek többsége a reggeli készülődésnél a fürdőszobában kezdi a napját.
Alapvető, hogy az életritmusunknak és a stílusunknak megfelelő mosdószettet (mosdókagyló, mosdószekrény, csaptelep, tükör) választunk illeszkedve a fürdőszobai megjelenésbe. Mindenkinek más fontos. Valaki szereti, hogy ha sok pakolófelülettel rendelkezik, másnak a könnyen takaríthatóság a főbb szempont, de olyan is akad, aki azt szeretné, hogy a mosdókagyló formavilága legyen különleges. Az utóbbi a Rosa Glass gyártó mosdókagylóira illik leginkább, amelyek egyedi formáikkal nem mindennapi látványt nyújtanak.

A mosdókat két főbb csoportra szoktuk osztani: a pultra ültethető és a süllyesztett.

A pultra ültethetők formájukat tekintve lehetnek kerekek, oválisak és szögletesek. Ezekhez vagy fali vagy magasított csaptelepet szoktunk javasolni.
A süllyesztett mosdókagylókhoz pedig hagyományos méretű csaptelep illik.
A csaptelepek a króm színen kívül elérhetőek fekete, bronz vagy fehér színben is, melynek kiválasztásakor a burkolat színéhez és hangulatához kell igazodnunk.
A csaptelepek mellett a mosdókagylók is egyre több színben is elérhetőek. Egyik ilyen gyártó a Laufen, melynek a Kartell termékcsaládja már matt szürke színben is rendelhető.
Kiválasztásánál gondoljuk át, hogy túlfolyóval vagy túlfolyó nélkül szeretnénk kérni. Vannak gyártók, amelyek mind a két opciót felajánlják, de a legtöbb gyártónál túlfolyós változatban érhetőek el a termékek.
Ha eldöntöttük a mosdókagyló típusát, akkor a következő lépés az alatta lévő bútor kiválasztása, amelyet sok esetben a gyártó ajánl hozzá azért, hogy a két elem kompatibilis legyen egymással.
Azoknak, akik szeretnének játszani a bútorok tagoltságával, szeretik a különleges megjelenést azoknak ajánlom figyelmükbe a Riho Livit termékcsaládját, amelynél mi magunk állíthatjuk össze az összképet.

Tervezői szemmel-2022.február

A bútorok színválasztásánál figyelembe szoktuk venni a mosdókagyló, a csaptelep és főleg a burkolat színét, nem utolsó sorban azt, hogy hozzánk mi áll közelebb.
Kínálatunkban megtalálhatóak olyan fürdőszobabútorok, amelyek több színben is elérhetőek. Ilyen például Aria gyártó bútor színei, amik famintás és fényes színekben is elérhetőek.
A másik készletes termékünk a Dream bútorok, melyek szintén több színben kaphatóak.
A Dream Vira bútorok különlegessége a domború mintázata, ami akár egy egyszínű fürdőszobába dekoráló céllal is bekerülhetnek. Az Everet termékcsaládját sokan azért választják, mert a mosdókagyló mellett van kialakítva egy pultrész a mosdó anyagából, amire kényelmesen tudunk pakolni pl. szappanadagolót, kisebb-nagyobb dekorációt vagy fogkefét és fogmosópoharat.
Ha a fürdőszobában elfér egy duplamosdó, az egy család számára megkönnyíti a mindennapokat a reggeli készülődésnél. Egy ilyen típusú szaniterhez a méretéből adódóan egy nagyobb méretű tükröt érdemes párosítani.
A tükör típusánál is fel kell tenni a következő kérdést: Mi a fontosabb számunkra? Ha a pakolhatóság, akkor egy szekrényes tükör a célszerű, ha viszont a megjelenést preferáljuk jobban, akkor egy ledes tükör mutatósabb. A ledes tükör lehet kerek vagy szögletes (például Ciel 4 vagy Viva tükör).
Minden elem kiválasztását gondoljuk át külön-külön, de a leglényegesebb, hogy az összkép működjön.

Sára