Tippek zuhanyfolyókás zuhanyzó kialakításához
Tippek zuhanyfolyókás zuhanyzó kialakításához

Tippek zuhanyfolyókás zuhanyzó kialakításához

Ha zuhanykabin, akkor az új kedvenc a zuhanytálca nélküli megoldás, ugyanis nem csak akadálymentes, de esztétikus is és tökéletesen passzol minden lakberendezési stílushoz. A szóban forgó trend megjelenésével egy új korszak vette kezdetét a zuhanyzók világában, a középpontban pedig egyértelműen a zuhanyfolyóka áll, melynek telepítéséhez és kiválasztásához is szakmai hozzáértésre van szükség. Szakemberek segítségével 5 tippet fogalmaztunk meg és 1 segédletet állítottunk össze, melyekkel felkészülten vághatsz bele zuhanyfolyókás zuhanykabinod kialakításába!

Telepítési segédlet zuhanyfolyókákhoz:

Amikor zuhanytálca nélküli, zuhanyfolyókás zuhanykabin mellett tesszük le voksunkat, akkor kiemelten fontos, hogy a burkolatnak minden irányból legalább 1%-os lejtést szükséges biztosítani a zuhanyfolyóka irányába. Amennyiben ezt nem tartod be, megállhat a víz a zuhanytér területén, ami a burkolaton és a fugák felületén foltosodást okozhat. A zuhanyfolyókás telepítési segédlet éppen erre a fontos szabályra épül, hasznos adatokkal, ábrákkal és információkkal segíti a padlóburkolat lejtésének kialakítását!

Figyelj, mert a lejtés megfelelő kialakítását az is befolyásolja, hogy milyen zuhanykabint választasz! A lenti segédletben a RAVAK zuhanykabinokhoz találsz segítséget! 

Így válassz zuhanyfolyókát:

Lehetőleg olyan zuhanyfolyókát válassz, amely megfelelő vízáteresztő képességgel rendelkezik! A RAVAK zuhanyfolyókák garantált 60 liter/perces vízáteresztő képessége például biztosítja, hogy zuhanyozás során sehol se gyűljön össze a víz.

Ha kisebb méretű zuhanyfolyókát választasz, akkor azt ajánljuk, hogy kisebb méretű padlóburkolat mellett dönts, ugyanis a nagyméretű lapok esetében az optimális lejtés kialakítása bonyodalmas, továbbá a sok vágás miatt aligha számíthatsz majd tetszetős végeredményre!

Nem utolsó szempont a garancia időtartam sem, ugyanis megmutatja egy termék minőségét! A RAVAK például 25 év garanciát vállal minden zuhanyfolyókára, így biztos lehetsz benne, hogy a beépített zuhanyfolyóka valóban időtálló lesz, a titok az első osztályú alapanyag és kialakítás!

Ügyelj a helyes telepítésre!

A zuhanyfolyókát a burkolat és a felső beton réteg előtt kell elhelyezni, azonban ügyelj arra, hogy szennyeződés, beton, ragasztó és egyéb törmelékek semmi esetre se kerüljön a folyókába! Az ilyesféle hibák elhárítása költséges és sok bosszússággal jár, ugyanis ezek legtöbbször csak a padló bontásával és az érintett csatorna szakasz cseréjével korrigálhatóak!

Mindig lépésről-lépésre kövesd a szerelési utasítást, így elkerülheted a hibás telepítést és hosszútávon élvezheted új zuhanykabinodat!

Forrás: furdooszobam.hu

Sára