Tippek tények - Időtálló megoldás falazatra
Tippek tények – Időtálló megoldás falazatra

Tippek tények – Időtálló megoldás falazatra

Építkezés során kardinális kérdés az építőanyag milyensége, hiszen egy életre szóló beruházásnál nem elhanyagolható, hogy milyen anyagokkal dolgozunk. 

A mai építőipari piac hatalmas választékot kínál szinte minden teremékkategóriában, ezért az egyik legnehezebb és legfontosabb döntések egyike a megépítendő épület falazatához szükséges anyag kiválasztása.
Ám ahhoz, hogy az igényeinknek megfelelő falazóelem kerüljön kiválasztásra, tisztában kell lenni annak tulajdonságaival.
A következőkben a döntés megkönnyítéséhez összegyűjtöttünk pár hasznos információt.
» A falazatok műszaki tulajdonságait különböző mérőszámok alapján hasonlíthatjuk össze. Az egyik ilyen a falazat hőátbocsátási tényezője, az ún. U érték, mértékegysége W/m2k, mely megmutatja, hogy mennyire jó a falazat hőszigetelő képessége. Minél kisebb a falazat U értéke, annál inkább energiahatékony falazatról beszélhetünk. Amikor ezt a paramétert hasonlítjuk össze, fontos azt is tudnunk, hogy a teljes falazat vagy egyes falazati termékek, téglák U értékét nézzük-e, ilyenkor célszerű a falazatok értékét vizsgálnunk és összehasonlítanunk.

» A döntés meghozatalakor érdemes figyelembe venni a jövőbeli energetikai követelményeket, miszerint ,,közel nulla” energiaigényű épületek épülhetnek. A Wienerberger kínálatában megtalálható kifejezetten energiahatékony családi házakhoz kifejlesztett Porotherm Thermo és Klíma téglákkal külső homlokzati szigetelés nélkül az optimális lakóklíma és az elvárt épületenergetikai feltételek is teljesíthetőek.
» A falazatválasztásnál különböző szempont alapján választunk külső és belső falazatot. A Porotherm termékválasztékát a gyártó különböző termékcsoportokba sorolja, annak érdekében, hogy minden funkcióra megfelelő terméket választhassunk.
Külső falazat építésekor a falak tartóssága, teherhordó képessége és hőszigetelő tulajdonsága fontos. A termékkínálatból az Energy + és a Classik termékek közül választhatunk.

Vásároljon most Porotherm téglákat és éljen a pénzvisszatérítés lehetőségével. Az akció további részleteit megtalálja a wienerbergerakcio.hu oldalon.

Sára