Info Plusz - Díszkavicsok felhasználási lehetőségei
Info Plusz – Díszkavicsok felhasználási lehetőségei

Info Plusz – Díszkavicsok felhasználási lehetőségei

Mindenszentek/halottak napja közeledtével a temetőlátogatás és a sírhelyek gondozása az ünnepekre készülve előtérbe kerül. Nem ritka, hogy ilyenkor a régi, elhasználódott díszkavicsokat/díszköveket lecserélve új, megtisztult külsőt adnak a már elkészült síremléknek.

A dekorációs kövek (díszkavicsok) formavilágukkal, könnyű felhasználhatóságukkal, megjelenésükkel kápráztatják el a szemeket, mely nem csak a kő szépségéből fakad. Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy milyen a környezetbe, kerül beépítésre.
A projekttől függően figyeljünk a kő szemcseméretére hiszen a kisebb szemcséjű kövekkel nagyobb a munka hiszen gyorsabban koszolódnak és a gyomnövények, apró rovarok számára is lakóhelyül szolgálhatnak. Ezzel ellentétben a nagyobb kövek vízáteresztőbbek és tisztántartásuk is egyszerűbb. Ha olyan helyre építünk be díszköveket, ahol mezítláb is érintkezhetünk vele használjunk kerekszemcsés követ.
A dekor kövek jól kombinálhatóak, ám figyeljünk arra, hogy ne keverjünk túl sok színt és anyagot. A tervezés során vegyük figyelembe milyen stílust szeretnénk megalkotni és kerüljük a különböző stílusok keverését ugyanazon a felületen.

Sára