Olcsó, kényelmes, környezetbarát tüzelők - Fabrikett és Fapellet
Olcsó, kényelmes, környezetbarát tüzelők – Fabrikett és Fapellet

Olcsó, kényelmes, környezetbarát tüzelők – Fabrikett és Fapellet

Magas fűtőértékű, gazdaságos, tiszta és kényelmes fűtési megoldást keres? A fapellet és fabrikett tüzelőanyag lehet a megoldás!

A pellet és brikett erdőgazdasági, faipari melléktermékek pl: fűrészpor és faforgács préselt – nagysűrűségű – granulátumai. A pellet apróbb, a brikett nagyobb méretű tüzelő.
Ezek a tüzelőanyagok a tűzifánál könnyebben és sokkal jobb hatásfokkal, tökéletesen égnek, nedvességtartalmuk kicsi, fűtőértékük magas. Az azonos mennyiségű fabrikett lényegesen hosszabb ideig, nagyobb hatékonysággal ég és izzik, mint a tűzifa.
Mindamellett hogy gazdaságosabbak, kevesebb helyet foglalnak el (könnyebben beszerezhetők, szállíthatók, raktározhatók). Közvetlen felhasználhatóságuk miatt tisztábban, kényelmesebben fűthetünk velük, folyamatosan állandó minőség mellett.
Míg a pelletet speciális pelletkazánban használhatjuk fel, addig a fenyőbrikett hagyományos tüzelőberendezésekben, például a családi ház kandallójában is alkalmazhatjuk, de a kerti és grillsütőkbe is tökéletes.
A vastagabb szigetelés alkalmazása mellett, a fenyőpellett és fenyőbrikett tüzelőanyag igazi pénztárcabarát megoldást jelenthet a családoknak a téli időszakokban.
A Gulyás Tüzépen megtalálja ezeket a korszerű és környezetkímélő, minőségi fűtési anyagokat is, 20 illetve 25 kg-os egységcsomagokban.

Sára