Antikolt és felületkezelt díszburkolatok
Antikolt és felületkezelt díszburkolatok

Antikolt és felületkezelt díszburkolatok

A beton térkövek felületi nemesítése után beszélhetünk igazi díszburkolatról.

Az egyik ilyen felületnemesítési eljárás az antikolás, melynek célja, hogy a kész burkolatelemnek egy speciális eljárással több éves vagy évtizedes használatnak megfelelő patinát kölcsönözzünk. Az antikolás során a térkövek élei véletlenszerűen csipkéződnek, sarkain 0,5-1,5 cm-es mértékben letöredeznek, felületükön csiszolódási nyomok jelennek meg, színük opálossá válik. Egyes esetekben ezt a patinás megjelenést színmelírozással is kombinálják, melynél a gyártás során minden egyes térkőnél egyedi, természetesen árnyalt színek jelennek meg.
A térkő betonfelület azonban lehet bársonyos, selymes hatású is, a Curling eljárásnak köszönhetően. Ez tulajdonképpen a beton felületnemesítési eljárása. A burkolókő ezt az eredményt finomszórás, stokkolás vagy csiszolás után éri el.
Az előkészített felületeket erős szálú, gyémánttal szőtt kefével polírozzák, s ez a térkő vagy lap csúszásmentességének megőrzése mellett selymesen csillogó vagy bársonyosan puha, összehasonlíthatatlanul elegáns optikát kölcsönöz a burkolatnak.
KAISER-clean felületvédelem
Tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy a Leier Kaiserstein térkő és laptermékek egyszer tavasszal, egyszer pedig késő ősszel egy alapos tisztítást igényelnek. A felület tisztítása elsősorban seprűvel és erős vízsugárral történhet. Egy speciális eljárásnak köszönhetően azok a termékek, melyek a belső hidrofobizálás mellett KAISER-clean felületvédelemmel is elláttak garantáltan nagyon könnyen tisztíthatóak.
Akár moha vagy algák, akár fű vagy falevél festékanyagai, sőt zsírok és olajok sem hatolnak be mélyen a termékek anyagába. Az ilyen felületi szennyeződések után fennmaradó foltok egyszerűen vízzel és szappannal letisztíthatók.

A KAISER-clean felületkezelés előnyei:
• csökkentett szennyeződést­fel­vevő képesség,
• mélyített felületi színek,
• könnyű tisztíthatóság,
• minden medencetisztító szerrel, szemben ellenálló felület
• a burkolat felületének hosszan, fennmaradó szépsége,
• mérsékelt tisztítási költségek,
• strapabíró felület

Sára