Csempére csempe?
Csempére csempe?

Csempére csempe?

Sokszor felmerül a kérdés lehet-e csempére csempét burkolni? Milyen hátrányai vannak, érdemes-e?

Ha az előnyöket nézzük mérlegelni kell, szükséges-e felszedni, leverni a régit? Ha a régi burkolat szilárd, akkor nem indokolt a bontása, ráburkolható az új csempe. Ezzel időt, pénzt spórolunk nem utolsó sorban kisebb felfordulással, piszokkal jár. Hátrányként, ha padlólapra burkolunk számolnunk kell azzal, hogy ajtónk aljából vágni kell, fal esetén a csövek, szekrények helyezkedésének, felfogatásának megváltozása várható.
Fontos, ha csempére-csempe eljárás mellett döntünk, a megfelelő tapadás érdekében a régi burkolatunkra tapadóhíd réteg felhordására van szüksége. Ezt követően vékonyágyazású flexibilis csemperagasztóval rakjuk fel az új burkolatot. Ilyen tapadóhíd kialakítására az egyik legjobb termékünk a Mapei Eco Prime Grip.
Az Eco Prim Grip felhasználásra kész, általános használatú alapozó bel- és kültéri padlókhoz és falakhoz. Az Eco Prim Grip beton, tégla, vibropréselt betonelemek, gipsz és pórusbeton falazóblokk felületeken alkalmazható bármely cement-, gipsz- és mészbázisú vakolat tapadásjavítására. Az Eco Prim Grip alkalmas továbbá hidegburkolati ragasztóhabarcsok, aljzatkiegyenlítő és simítóanyagok tapadásjavítására nem-nedvszívó felületeken, pl. beltéri kerámia-, terrazzo és természetes kő burkolatú padlókon.

Jellemző alkalmazások
• Beton-, tégla-, stb. aljzatokra bedolgozott vakolat tapadásjavítása.
• Meglévő beltéri kerámia, terrazzo és természetes kő burkolatú padlókra bedolgozott simító és aljzatkiegyenlítő habarcs tapadásjavítása.
• Kerámia és természetes kőlap burkolatú padlók fektetése közvetlenül a régi kerámia padlóra.

Sára