Melyek a legújabb építkezési és belsőépítészeti trendek?
Melyek a legújabb építkezési és belsőépítészeti trendek 2016-ban új lakások esetén?

Melyek a legújabb építkezési és belsőépítészeti trendek 2016-ban új lakások esetén?

A magyarországi lakosság elvárásai évről évre, folyamatosan változnak és egyre kifinomultabbá válnak. Ezért úgy építésznek vagy tervezőnek, mind kivitelezőnek fontos követni a vásárlók preferenciáit az építőipar területén. Az alábbiakban 2016 legújabb építőipari tendenciáit foglaljuk össze.

  1. Szuper konyhák– építkezések esetén a konyha jelenti a legnagyobb beruházási tételt. A társadalom átalakulása és a különböző TV-show által a főzés divattá vált, amelynek köszönhetően az emberek minél felszereltebb és a legújabb design szerint kialakított konyhákat szeretnének.
  2. Háziállatoknak megfelelő térkialakítás – Közel fele (48%-a) a városi lakosságnak tart háziállatot, a legtöbben kutyát vagy macskát. Újabban a háziállatok fürdetésére alkalmas fürdőkabinok, valamint a mozgáshoz megfelelő sarkok kialakítására is figyelnek a tulajdonosok.
  3. Jacuzzi & Szauna – SPA és wellness otthonra. A lakosság 60%-a stresszel teli életvitelt folytat a Daedalus Millward Brown elemzése szerint. Ezért, az új lakás tulajdonosok szeretnének otthon feltöltődni és relaxálni, amelyhez egy szauna vagy jacuzzi megfelelő eszköz.
  4. Hatalmas nappalik – a technológia robbanásszerű, folyamatos fejlődése és ebből adódóan a TV képernyők egyre nagyobb mérete, valamint az egyre több okos-eszköz megköveteli, hogy minél nagyobb méretű nappalikat alakítsanak ki.
  5. Garázsok – az autópark folyamatos fejlődésben van, az elmúlt években úgy a használt, mind az új autók száma megnövekedett Magyarországon. Ehhez hozzá járul az is, hogy a városi családok egyre nagyobb része 2 autóval rendelkezik, ezért egyre több és egyre nagyobb garázsra van szükség.
    +1 Versenyképes ár – ingatlanipari felmérések szerint a legfontosabb tényező egy új lakás vásárlása esetén az ár. A vásárlók 77%-a ezt tartja a legfontosabbnak a vásárlási döntés meghozatalában, csak ezután veszik figyelembe az elhelyezkedést vagy a lakás komfortosságát.

Forrás: Archispec

Sára