Mi az a gyeprácskő?
Mi az a gyeprácskő?

Mi az a gyeprácskő?

A gyeprácskő, más néven pázsitrácskő, arra jó, hogy legyen egy szilárd, esetünkben, beton burkolat az adott udvarrészen például az autóbejárón, ami a természetesség látszatát adja.

A rácslyukakban ki tud nőni a fű, és le tud folyni az eső vagy akár a hólé. A gyeprácskő fűvel beültetve megtöri a beton szürkeségét, de ki lehet a hézagokat tölteni kavicsokkal, murvával, eltérő színű beton kockával, ami kiemeli szebbé, teszi a környezetet.

A gyeprács kiváló megoldás a gépjárművek által terhelt gyepek védelmére. Méhsejt alakú szerkezetének köszönhetően a terhelést elosztja a cellák között és úgy adja át az alsó talajrétegnek, hogy sem a fű gyökere, sem a gyeprács nem sérül meg.

A gyephézagos betonburkolat, mivel nagy tömegű, könnyen lerakható házilag, szegélyezést sem igényel. A talajból vágjuk ki a burkolni kívánt részt, egyengessük el, és tömörítsük a talajt, majd homokágyba, vagy ha egyenletesre sikerült az aljzat, akkor a nélkül rakjuk le a betonelemeket szorosan egymás mellé. Ezután a kialakított gyephézagokat töltsük föl földdel, tömörítsük, és már vethetjük is a füvet. Nagyon nagy teherbírású megoldás, és mivel talajszintig van süllyesztve, és a fű is takar belőle idővel, barátságos, természethű képet fest majd.

További információkért látogasson el a Gulyás Tüzépre, szaktanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére.

Sára