Mire jó a téli purhab? -
Mire jó a téli purhab?

Mire jó a téli purhab?

A kémiai eljárások gyors és folyamatos fejlődésének köszönhetően a sokak által jól ismert purhabok új felhasználási irányokat találtak maguknak. Ennek köszönhetően ma már nem csak beltérben, hanem kültérben történő használatuk is egyre széleskörűbb.

Szigetelés esetében a purhab kiválóan alkalmas hő-, hang- és vízszigetelésre egyaránt. Remekül használható
tetők, falak, padlók, ablak- és ajtókeretek szigetelésére is.
A purhab teljeskörűen alkalmas hézagok, repedések és nyílások tömítésére. Felhasználható például ablakok, ajtók, csövek, csatlakozók és más szerelvények körüli hézagok kitöltésére is. Ezen felül ragasztóként is felhasználható. Alkalmas könnyű tárgyak, mint például polcok, mennyezetburkolatok, szekrények rögzítésére. A hab kitölti a térbeli réseket és ennek köszönhetően biztosítani tudja a állékonyságot. Gyakran használják teraszok, járdák és más burkolatok alá, hogy a vízelvezetést javítsák és a burkolat stabilitását megnöveljék.

Azonban fontos kérdés, hogy ha ennyire széleskörű a felhasználása, akkor használható-e a hagyományos purhab, ha az időjárás hidegebbre fordul?
A MESTER Purhab termékét úgy alkották meg, hogy mind a négy évszakban megállja a helyét, így nyáron, tavasszal, ősszel és természetesen télen is kiválóan alkalmas. A nyári purhabok +5°C és +30°C között használhatóak fel, míg a MESTER Purhab terméke -30 és + 80 °C fok között alkalmazható. Fontos eldönteni, hogy
milyen purhabot választunk, hiszen a rosszul kiválasztott termék következménye lehet, hogy kifolyik a hézagból, üregek keletkeznek benne, porlad, törik, nem tapad az alapfelülethez.
Legyen szó nyílászáró beépítésről vagy ragasztásról a MESTER Purhabbal nem fog mellé, rögzít, kitölt és szigetel az év bármely napján.

Sára