Weberpas - topDRY -
Weberpas – topDRY

Weberpas – topDRY

A kémiai vegyi anyagok helyett, már van lehetőség arra, hogy fizikai megoldással előzzük meg az algásodást. A Weber topDRY egy prémium hőszigetelő rendszer, amely Aquabalance technológiával készül. Nagy mértékben ellenál az algásodásnak és mohásodásnak. Négy különböző hőszigetelő lappal építhető, így tulajdonképpen négy külön típusú rendszerről beszélhetünk:

A Webert topDRY – EPS lappal: főként családi házakra, felújításokhoz ajánlott, egyszerű és gyors kivitelezést biztosít.
A Weber topDRY – ásványgyapot lappal: fokozott tűzvédelemmel van ellátva, páraáteresztése és a hanggátlása kiemelkedő.
A Weber topDRY – grafitadalékos EPS lappal: vékonyabb rétegrend kialakításához ajánlott.
A Weber topDRY – CLIMA lappal: gazdaságosabb lélegző megoldás magas páraterheltségre és vályogfalakra lett kialakítva.

Hol és miért jelenik meg az algásodás?

Ez egy kellemetlen esztétikai probléma, melyért elsősorban a külső környezeti tényezők felelősek. Főként északi tájolású falakon, vízparti területeken, ködös völgyekben, erdők közelében jelenik meg, ahol a homlokzat nedvességet kap. A konyhák és fürdőszobák ablakai fölött, állandóan árnyékban lévő felületeken, buja kerti növényzetek mellett, utólagosan hőszigetelt, régi házakon gyakran fordul elő.
Az épületek utólagos hőszigetelésével bizonyos termodinamikai, valamint hőtechnikai tulajdonságok megváltozhatnak, mind a belső, mind a külső falfelületen. A hőszigetelt épületek külső vakolt felülete a fűtési időszakban hidegebb lesz, mint a szigeteletleneké, amelynek az az oka, hogy a falazatnál nagyobb hővezetési ellenállású hőszigetelő réteg helyezkedik el, így a vakolat külső felületi hőmérsékletét csökkenti a hőszigeteletlen állapothoz képest. Ez növeli a felületi nedvesedés valószínűségét, ami kedvez az algásodásnak is. A Weber topDRY hőszigetelő rendszer az Aquabalance technológiának köszönhetően, természetesen nyújt védelmet az mohák és az algák ellen, így a homlokzat évekig maradhat tiszta és szép!

Mivel hatékony és időtálló módszer nem létezik a már kialakult algásodás megszüntetésére, így számottevően fontos a megelőzés! Erre a Weber topDRY hőszigetelő rendszer kiváló választás lehet!

Sára