Fahatású lapok adta lehetőségek -
Fahatású lapok adta lehetőségek

Fahatású lapok adta lehetőségek

Fahatású lapokat szinte bármilyen lappal lehet kombinálni, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.
Ha közel áll hozzánk az elegáns megjelenés, akkor a márványmintás lapokat szoktam javasolni, hiszen a márványminta egy örök klasszikus, amely elegáns hangulatot kölcsönöz bármelyik helyiség számára.
A modern és fiatalos hatás érdekében cementhatású lapokat bátran összeburkolhatunk famintás lapokkal. Cementhatású lapok között is van bőséges választék, mind színben, mind árnyalatban és méretben. A melegebb színek kedvelőinek a beige/barna, a bártabbaknak pedig akár sötét szürke/antracit lapok lehetnek megnyerőek. A Greige szín tökéletes választás, ha a szürke és a beige közötti átmenetet szeretnénk áthidalni.
A hidegebb árnyalatú lapokhoz rakva a famintás lapokat, melegebb és otthonosabb hatást érünk el.
Személy szerint nagy kedvencem a metál, vagy más néven fémhatású lapok, melyeknek választéka évről- évre nagyobb, pl. Tau Metal és a Corten. Emellett a Brooklyn termékcsalád 6 színt 2 féle méretben mutat be. A fahatású lapok természetesen ezekkel a fémhatású lapokkal is összeburkolhatóak, sőt, a három felület kombinációja még különlegesebb: fém+fa+cement hatású lapok összeburkolása.
Fahatású lapokat nem csak fürdőszobába, de konyhába, előtérbe, nappaliba sőt még homlokzatra vagy teraszra is rakhatunk, így végtelen felhasználási lehetőséget rejt magába.
Méretét tekintve gyártónként változik. Legelterjedtebb: 20×120, 25×100, de elérhető még 30×180, 30×120, 22×180, 25×150, 23×120 sőt már 160×320-as méretben is elérhető. Ezekkel a méretekkel a következő rakási minták lehetségesek: 1/3-os, ¼-es eltolás vagy vadkötés.
Vastagságát tekintve általában 6mm-10mm, de már 2cm-es változatban a kertbe műfű közé vagy kavicságyba is lehet rendelni, ami kertünk dísze lesz.
Ha valaki klasszikus vagy egyedi megjelenést keres, akkor a chevron vagy halszálka minta ideális választás. Méretben ezeknek a lapok kisebbek. Falra vagy padlóra egyaránt lehet tervezni bármilyen helyiségről legyen szó.
A természetes hatás érdekében sokféle mintát használnak a gyártás alatt ez lehet akár 10-12 lenyomat is. Egy dobozon belül eltér a minta, a természetes fának a jellegét adja vissza, ami miatt nem kell megijednünk, mert minél változatosabb a minta, annál jobban hasonlít az eredeti fához.
Ha bármelyik kombinációt megszeretné nézni, szívesen várjuk a burkolattervezésen és betervezzük az adott helyiségbe a burkolatokat.

Sára