Mit kell tudni a Gabionról? - GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Mit kell tudni a Gabionról?

Mit kell tudni a Gabionról?

A gabion szerkezet az olasz gabbione (nagy kas) szóból ered. Több száz évvel ezelőtt is használták már a sásból, vesszőből font, kővel vagy földdel töltött szerkezeteket a folyók partjainak védelmére vagy várak erődítésére. A 20. században pedig főként földcsuszamlások magakadályozására és rézsük megtámasztására alkalmazták.

Ma már a hasznos funkciók mellett, modern designe elemként is szolgál. Időtálló, tartós, hosszú távra szóló, masszív megoldás lehet, akár családi házak kerítéseként is. A szerkezet fő jellemzője, hogy jó vízáteresztő képességgel rendelkezik, valamint, hogy fagyra érzéketlen, így nem keletkezik hidrosztatikai nyomás a szerkezetben. A legtöbb esetben nincs szükség semmilyen speciális alapozásra sem. Az élkészítéséhez pedig nincs szükség speciális szaktudásra. Környezettudatos rendszer, hiszen a gabion a természetes környezethez jobban illeszkedik, mint például a beton medrek és támfalak.

Változatos formák és különleges megoldások is megvalósíthatóak gabion technológiával, és a felhasználási lehetőségek is határtalanok. A gabionok feltöltésére a legkedveltebbek a díszkavicsok, díszkövek. A díszkavicsok pedig nem csak a gabion, de az udvar szépítésére is alkalmas dekorelemek.

A Gulyás Tüzépen nemcsak gabion szerkezetet, de díszkavicsot is választhat a hatalmas választékunkból. Legyen szó fehér márvány-, fekete bazalt díszkavicsokról vagy akár gabionok töltésére alkalmas kövekről, Otthon Áruházunkban megtalálja a megfelelőt!

Sára