Hogyan védekezzünk a nyári meleg ellen, tetőtéri ablak esetén? - GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Hogyan védekezzünk a nyári meleg ellen, tetőtéri ablak esetén?

Hogyan védekezzünk a nyári meleg ellen, tetőtéri ablak esetén?

A hagyományos ablakokkal ellenben a tetőtéri ablakok sokkal több fényt engednek be a térbe, amelyet főként télen tapasztalhatunk meg.
A nyári időszakban viszont a tetőtéri szobák nagyon fel tudnak melegedni, így szükséges, hogy védekezzünk ellene. Ma már erre a problémára is van megoldás! Az üveg nagy mennyiséghű hőt tud felvenni és tárolni, így a legjobb megoldás a hőség ellen való védekezésben, ha a napsugarakat már az üveg felületén kívül visszaverjük. Erre a legmegfelelőbb eszközök a redőnyök és a rolók. A redőnyök magas árkategóriája miatt keresettebb termékeknek bizonyultak a rolók.

A VELUX kínáltában nemrégiben jelentek meg a külső hővédő rolók, amelyek a besugárzó hő 76%-t képesek kiszűrni. Ennek köszönhetően körülbelül 5°C-kal hűvösebb lesz a szoba. Különlegességét mégis az adja, hogy nem korlátoz a kilátásban, átengedi a fényt, mégis óvja a teret a felmelegedéstől.
Előnye, hogy ha nincs használatban, fel lehet húzni, így láthatatlanná válik.

A megtervezésnél nagyon fontos szempont volt, hogy bármely VELUX tetőtéri ablakhoz maximálisan illeszkedjen. A beszerelése egyszerű és gyors. Leengedett vagy felhúzott pozícióban állíthatóak a kézi működtetésű rolók, az elektromos vagy napelemes változatuk pedig fali kapcsolóval könnyedén vezérelhető. Az elektromos kivitelezés esetén figyelmet fordítottak arra, hogy a szerkezet gyorsan, de halkan működő motort kapjon. Poliészter anyagának köszönhetően pedig tartós és strapabíró, így az időjárás bármely viszontagságának ellenáll.
A nyár végével is hasznos lehet, hiszen extra szigetelést biztosít a hideg időben.

 

Sára