GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Szakember válaszol – Hőhídmentes dübelezés – Miért fontos a hőhídmentesség?

Szakember válaszol – Hőhídmentes dübelezés – Miért fontos a hőhídmentesség?

A hőhíd az olyan épületi részekhez kapcsolódik, amelyek kiválthatnak hőveszteséget vagy hőnyereséget az épület szigetelőrendszerén keresztül. Ez a probléma különösen az épületek csatlakozási pontjaiban megfigyelhető, ahol az eltérő hőmérsékletű felületek találkoznak, vagy ahol az épület szerkezete átjárja a hőszigetelő réteget. A hőhidak nagyobb hőveszteséget okoznak, mint az épület többi része, és növelik az épület fűtési és hűtési költségeit.
A hőhídmentes dübelezés a hőhidak elkerülésére szolgáló megoldás az építőiparban. A dübelezés egy olyan technológia, amely az épület szerkezetének rögzítésére szolgál, és általában fém vagy műanyag elemeket használ.
A hagyományos dübelezési módszerek gyakran hőhidakat okoznak az épület szigetelő rendszerében, mivel a rögzítőelemek közvetlenül érintkeznek a hőszigetelő anyaggal, és lehetővé teszik a hőátvitelt.
A hőhídmentes dübelezési technológiák különböző módokon kerülik el a hőhidakat, például a rögzítőelemek meleg- és hidegoldalra történő elkülönítésével, a hőszigetelő anyag és a rögzítőelem közé helyezett hőszigetelő betétekkel vagy olyan speciális rögzítőrendszerekkel, amelyek minimalizálják a hőátvitelt.
A hőhídmentes dübelezési megoldások segítenek csökkenteni az épület energiafogyasztását, javítják az épület hőszigetelését, csökkentik a hőveszteséget és növelik az épület energiahatékonyságát.

Sára