GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Szakember válaszol – Hogyan javítsuk ki a repedést a falon? MAPEFLEX AC4-el!

Szakember válaszol – Hogyan javítsuk ki a repedést a falon? MAPEFLEX AC4-el!

A MAPEFLEX AC4 egy nagy szilárdságú akril hézagkitöltő anyag, amely felülfesthető. Kifejezetten olyan területeken való használatra tervezték, ahol nagy rugalmasságra és időjárási, vegyi anyagokkal és UV-sugárzással szembeni ellenállásra van szükség.
A MAPEFLEX AC4 különféle felületek tömítésére és ragasztására használható, beleértve a betont, fémet, fát, üveget, kerámia csempéket, vakolatot és téglát is. Nagyobb hézagok kitöltésére alkalmazzák, képes egy akár 12,5%-os elmozdulást is orvosolni, kültéren is használható. Felhasználás előtt fontos, hogy az alkalmazási területet megfelelően előkészítse.

Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos lépést az alkalmazás előtt és alatt:

Tisztítsa meg az alkalmazási területet: Az alkalmazási területnek tisztának, száraznak és zsírmentesnek kell lennie.
A felületen lévő szennyeződések, olaj- vagy zsírfoltok hatékonyan eltávolíthatók egy fehér szelíd padlótisztítószerrel, majd öblítse le a területet vízzel és hagyja megszáradni.
Védje a környező területet: A MAPEFLEX AC4 nagyon ragadós, ezért ajánlott a környező terület védelme, hogy ne keveredjen a hézagkitöltő anyag más felületekkel. Használjon maszkolószalagot vagy más védelmi anyagot a környező felületek védelmére.
Alkalmazza a hézagkitöltő anyagot: Töltse ki a hézagkitöltő anyaggal a rést, majd simítsa ki a felszínét. Ajánlott egy spatula segítségével beletolni a repedésbe, majd simítsa ki a felszínét. Ha szükséges, a hézagkitöltő anyag csiszolható teljes száradás után.
Hagyja megszáradni: A hézagkitöltő anyag megszáradási ideje a hőmérséklettől, a páratartalomtól és a felhasználási területtől függően változhat. Általában azonban a MAPEFLEX AC4 24 órán belül megszárad és teljesen kemény lesz.

Az alkalmazás előtt és alatt mindig figyelmesen olvassa el a gyártó utasításait, és kövesse a biztonsági előírásokat.

Sára