GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Cersaie 2022 – Újdonságok – Reflektorfényben a mosdók, csaptelepek

Cersaie 2022 – Újdonságok – Reflektorfényben a mosdók, csaptelepek

Előző havi magazinunkban betekintettünk a 2022-es Cersaie kiállítás burkolat újdonságaiba, trendjeibe. Most a szanitereket és fürdőszobai újdonságokat mutatjuk be. Az új trendnek megfelelően a mosdók öntött márvány, solid surface* vagy kerámia anyagból készülnek. Szabadonálló, homogén felületű, letisztult megjelenésű mosdók domináltak a kiállításon.

Kecsességük megtöri a nagylapok alkotta formavilágot. A divatos pasztell színek a mosdók színeiben is visszaköszönnek. A szabadonálló kádak formavilágukkal elegáns megjelenést és nyugalmat sugároznak. A solid surface anyaghasználat miatt a kádak és a mosdók is rendkívül tartósak. A standard a fehér szín, viszont a gyártók lehetőséget biztosítanak az egyedi megjelenésre, RAL színskálából választva.

A csaptelepeknél nem csak a formák újultak meg, előtérbe kerültek a színek. A hagyományos króm csaptelepek mellett idén a matt fekete, rose gold, arany és bronz színek és ezeknek a kombinációik hódítanak.

A vásáron javában zajlott a retro hangulat, a hetvenes évek hatása számos standon népszerűnek bizonyult. Ez teljes mértékben megerősíti, hogy a nosztalgikus irányzat átterjedt a burkolatok, szaniterek világába is. A változatos textúrák és ívelt formák stílusos kontrasztot teremtenek, amely a 70-es évek szellemét árasztja.

2023-ra a szaniter trendek igazodnak a burkolat trendekhez. Pasztell színek, egyedi formák, eddig nem használt új anyagok megjelenése jellemzi a divatirányzatot.

 

* A solid surface speciális gyantából és ásványi töltőanyagból készült. Hő hatására nem hajlítható, ezért a termékek gyártása öntéssel történik, elsősorban mosogatók és mosdók készülnek belőle, a gyártási eljárásnak köszönhetően a termékek illesztésmentesek.

Címkék:CersaieTrend

Sára