Lakberendezői rovat - Öltöztessük fel! -
Lakberendezői rovat – Öltöztessük fel!

Lakberendezői rovat – Öltöztessük fel!

 

„Ahogyan az öltözködésünk az egyéniségünket, aktuális hangulatunkat tükrözi, olyan jó lenne, ha a lakásunkat is tudnánk mindig eszerint frissíteni!”- halljuk gyakran a kívánságot!

Jómagam szeretem úgy megalkotni a belső tereket, hogy az alapok, mint burkolat, falszínek, beépített bútorok összehangoltak és némileg neutrálisak legyenek, így aztán a kiegészítőkkel tudunk mindig új karaktert adni az enteriőröknek! Tapasztalataim szerint nálunk divat szépen megkomponálni a lakásbelsőt, gondosan kiválasztani az összeillő dolgokat, és soha nem nyúlni már hozzá… Nem csoda, hogy ráununk a saját lakásunkra, bármennyire is szépre sikerült. Pedig kellenek az új ingerek otthon is, öltöztessük fel újra és újra a lakásunkat is, és variáljuk hozzá a kiegészítőket is, akárcsak a boduárunkban tesszük.
Különösen akkor érezzük ezt, amikor közeledik a nagy -nálunk talán egyetlen- lakásfeldíszítős ünnep, látjuk az új magazinfotókat és karácsonyi trendeket.
Ez a lakás jó példa arra, hogyan lehet egyedi karácsonyi hangulatot csempészni az egész lakásba, az egységes ám nem hivalkodó alapfeltételek remek lehetőséget biztosítanak a folyamatos frissüléshez! Az étkező türkiz padja az egyetlen merész választás az állandó darabok között, türkizes kékje azonban jól alkazmakodik számos színképhez, itt most a karácsonyi örökzöldek és a trendi királykékek számára nyújt jó alapot a kibontakozásra. Mivel a család örökölt egy zöld alapú perzsaszőnyeget, az év ezen időszakában ezt is felhasználják a hatás fokozásához, kicsit alkalmazva az „opposit dressing” elvét.
Ha a lakás „ruhái”, azaz a lakástextilek felfrissültek, akkor lehet a kiegészítőkhöz is hozzányúlni, itt is lehetünk kicsit bátrabbak, nyúljunk hozzá átmenetileg a képekhez a falon, halmozhatjuk a tárgyakat -még akár az asztali lámpákat is-, sajátos kis frissítő csendéleteket hozva létre.

Lakberendező: Nagyné Koch Noémi

Sára