Építkezők kisokosa - Hogyan csökkentsük rezsiköltségünket? -
Építkezők kisokosa – Hogyan csökkentsük rezsiköltségünket?

Építkezők kisokosa – Hogyan csökkentsük rezsiköltségünket?

A jövő szigetelése, a PIR szigetelés

Napjainkban meghatározó téma rezsiköltségünk csökkentése. A hőszigetelés az épületek nélkülözhetetlen eleme, ma a Magyarországon lévő családi házak jelentős része sajnos még mindig nem rendelkezik megfelelő, korszerű szigeteléssel. Enélkül hatalmas mennyiségű energiát fogyasztunk el a ház hűtéséhez, fűtéséhez, ami egy család számára megterhelő költségekkel jár. Az épületek energiafelhasználásának csökkentése utólagos hőszigeteléssel, jelentős megtakarítást eredményezhet. Miért éri meg az InnoPan PIR szigetelését választani? Az alábbi 10 okból kiderül:
1. Kiváló hőteljesítmény
A PIR hőszigetelő táblák a magyar piacon elérhető egyik legjobb hőszigetelést nyújtják rendkívül alacsony hővezetési értékének köszönhetően, mely 0,024 és 0,022 W/mK között mozog -kasíranyagtól és vastagságtól függően. Minél kisebb ez a szám, annál jobb az anyag hőszigetelő tulajdonsága.

2. Többféle alkalmazási terület
A PIR szigetelő táblák optimális megoldást nyújtanak minden szigetelési alkalmazáshoz, legyen szó akár padló, fal, szarufák közötti és feletti szigetelésről, teraszról, magas-, vagy lapostetőről, falkávákról, vagy vonalmenti hőhidak kivédéséről.

3. Vastagságtartomány
Az InnoPan PIR hőszigetelő táblák 20 mm-től 200 mm-ig kaphatóak.

4. Vékonyabb réteg is elég belőle
Kiváló hőszigetelési értéke miatt a PIR táblákból elegendő vékonyabb réteget alkalmazni, mivel ugyanazon hőszigetelési érték eléréséhez kevesebb anyag szükséges. Pl. ha egy projekthez 18 cm-es kőzetgyapotot szigetelés van kiírva, azzal szemben a PIR hőszigetelő táblából elegendő a 10 cm-es vastagság is.

5. Könnyű
A PIR hőszigetelő táblák testsűrűsége 32-35 kg/m3. A kőzetgyapot a lapostetők számára viszont több, mint 120 kg/m3 is lehet. Ez különösen akkor mérvadó, amikor egy nagyobb volumenű területről, pl. csarnokok szigeteléséről beszélünk.

6. Szerkezeti szilárdság
A PIR hőszigetelő táblák szerkezeti tulajdonságuknak köszönhetően megtartják alakjukat és rendkívül nyomásállóak. Ez különösen fontos a kivitelezésnél, hiszen ha megsérül a szigetelőanyag, akkor már elveszíti hőszigetelési értékeinek egy részét. Az InnoPan PIR szigetelő anyagok esetében azonban ettől nem kell tartani. A PIR hőszigetelő tábla hosszú távon fenntartja teljesítményét, ezért nagy hatással van az épületek életciklusára. Miközben az épület hosszú távon teljesen szigetelt, a fűtési költségeket kontroll alatt tartja, amely egyben csökkenti a CO2-kibocsátást.

7. Felhasználóbarát
Nemcsak könnyű testsűrűsége miatt, hanem szerkezete miatt is jóval egyszerűbb vele dolgozni. Hiszen adott esetben vágása sem körülményes, nem hoz létre irritáló port, nem okoz viszketést, fektetése, elhelyezése is roppant egyszerű.

8. Tűzállóság
A PIR nagyon kevés, alacsony mérgező anyagot tartalmazó füstöt generál, önkioltó, nem olvad, vagy csepeg.

9. Nedvességállóság
Az InnoPan PIR hőszigetelő tábla a zárt cellaszerkezet miatt hidrofób termék, azaz nem szívja fel a vizet. Ez lehetővé teszi a termék hőteljesítményének és megbízhatóságának megőrzését az idő múlásával.

10.Hosszú várható élettartam
Mivel a PIR hőszigetelő panelek megtartják alakjukat, nem zsugorodnak és nem szívják fel a nedvességet, ezért biztos lehet benne, hogy hosszú évtizedekig megbízható megoldást nyújt az épület számára.

Sára