Szakember válaszol - Ragasztótípusok lakásfelújításhoz -
Szakember válaszol – Ragasztótípusok lakásfelújításhoz

Szakember válaszol – Ragasztótípusok lakásfelújításhoz

Az elmúlt években hazánkban is számtalan ingatatlan tulajdonos döntött úgy, hogy – él az állam által kínált otthonfelújítási támogatással – ki csinosítja otthonát, vagy annak bizonyos helyiségeit. Bízzuk szakemberre vagy végezzük el saját kezűleg a különböző felújítási munkákat (pl. burkolat, tapéta vagy esetleg kisebb nagyobb sérülések javítása) a megfelelő, minőségi ragasztó elengedhetetlen a profi, időtálló kivitelezéshez. A ragaztástechnikán és a segédanyagon nagyon sok múlik, ezért mostani cikkünkben a leggyakoribb felújítási munkához alkalmazandó ragasztótípusokat gyűjtöttük össze.

• Tapéta csere esetén nincs általános ragasztó, hiszen azt a tapéta típusa határozza meg. Ezért mindenképp a választott tapétához előírt ragasztótípust célszerű választani, ezzel biztosítva a megfelelő tapadóerőt. A leggyakrabban a ragasztóanyag poralapú, melyet az előírt mennyiségű víz elkeverése után használható a felületre.
• A burkolatok cseréje legnépszerűbb felújítók körében, hiszen megújításával a leghatékonyabban érhető el az adott tér látványos változása. Melegburkolatok ragasztásnál a kötőanyagnak rugalmasnak, tartósnak, illetve környezetbarátnak is kell lennie. Hideglapok lefektetéséhez az adott segédanyag milyenségét a burkolat nagysága, anyaga vastagága, illetve a fogadó felület és az is meghatározza, hogy kül- vagy beltérre kerül beépítésre.
• Háztartásokban szükség lehet kisebb-nagyobb balesetekből származó törések javítására amik egyszerűen, gyorsan javíthatóak szerelőragasztók segítségével. Felülettől függően van lehetőség vízbázisú vagy oldószeres termékek beszerzésére.

 

Sára