8 tipp a RAVAK zuhanytálcák hibamentes telepítéséhez
Építkezők kisokosa – 8 tipp a RAVAK zuhanytálcák hibamentes telepítéséhez

Építkezők kisokosa – 8 tipp a RAVAK zuhanytálcák hibamentes telepítéséhez

Fürdőszobafelújítás előtt áll? Ezúttal olyan szakértői tanácsokat gyűjtöttünk össze, melyek segíthetnek a RAVAK zuhanytálcák szakszerű telepítésében! Mostani cikkünkben a fürdőszobák felújításához, azon belül pedig a zuhanytálcák hibamentes telepítésében szeretnénk segítséget nyújtani olvasóink számára.

1. Ne engedje rá a csempét a zuhanytálca peremére!
Az egyik gyakori hiba zuhanytálca telepítéskor a csempe peremre történő ráengedése. Ebben az esetben például a Galaxy zuhanytálcákhoz csomagolt fali rögzítők felrakása csak rendkívül körülményesen oldható meg és megfelelő tartásuk pedig nem is ellenőrizhető.

2. Fordítson kellő figyelmet a helyes tömítésre!
A szilikonos tömítő porózus felülethez, azaz például vakolathoz vagy csempe vágott éléhez nem tapad! Amennyiben elköveti ezt a hibát az első használat alkalmával megtörténik a faltól való elválás! A tömítés tartósságához a burkolatok mázas felülete és a tálca felülete biztosít megfelelő tapadást! A megfelelő tömítés hiányában beszivárgó vizet a falak felszívják, így ez a fürdőszoba falának túloldalán a vakolat hullását, illetve felázását okozza!

3. Burkolt sarokban végezze a zuhanytálca telepítését!
A RAVAK Kaskada és Galaxy zuhanytálcák kizárólag egyféle telepítési móddal rendelkeznek, ezért a telepítést minden esetben olyan sarokban kell elvégezni, amely teljes mértékben burkolattal ellátott!

4. A zuhanytálcát vízszintes felületen helyezd el!
Amennyiben Kaskada vagy Galaxy zuhanytálcát választ kiemelten fontos, hogy a zuhanytálca vízszintes felületre kerüljön, ugyanis ezeknél a zuhanytálcáknál szintezésre nincs lehetőség! A zuhanytálca hibás szintezése, a zuhanykabin telepítésekor befolyásolhatja annak helyes beállítását, megfelelő záródását és még vízzáró képességére is negatívan hathat!

5. A zuhanytálca belső merevítését soha ne vágja meg!
A tálca belső merevítésének megvágása a gyártói garancia elvesztését okozza, ugyanis a legnagyobb terhelés a tálca középső részére nehezedik. A merevítés megvágásának tilalmára a zuhanytálcára ragasztott ábra hívja fel a figyelmet – minden esetben legyen körültekintő! Ha a zuhanytálca telepítése a csatorna kiállás pozíciója miatt a középső merevítés megvágása nélkül nem megoldható, másik típusú zuhanytálcát kell választani!

6. Erre figyeljen, hogyha tartólábbal és előlappal történő beépítés mellett dönt!
A Galaxy Pro zuhanytálcákat többféle módon is beépítheti! Amennyiben tartólábbal és előlappal történő beépítés mellett döntött, fontos, hogy olyan sarokban végezze a telepítést, amely burkolattal teljesen ellátott. A zuhanytálca szintezése ebben az esetben a lábakkal lehetséges, illetve a kisebb burkolat egyenetlenségek korrigálása is megoldható.

7. A szifon helyes beállítása elengedhetetlen!
A Galaxy Pro zuhanytálcákat többféle módon is beépíthető! Amennyiben a zuhanytálcát a padlóra telepíti, akkor a szifon helyének és a csatorna magasságának kialakítására kiemelt figyelmet kell fordítani!

8. Segítség, hogyha a zuhanytálcát szilikonnal rögzítené a burkolathoz!
Amennyiben a zuhanytálca burkolathoz való rögzítése szilikonnal történik, a padló burkolásánál elengedhetetlen, hogy a zuhanytálca vízszintes felületre kerüljön, ugyanis a tálca szintezésére nincs lehetőség! Ha a zuhanytálcát burkolat nélküli aljzatra építi be, a ragasztást flexibilis csemperagasztóval végezze, így a tálca minimális szintezése lehetséges lesz!

 

forrás: www.ravak.hu

Sára