Lakberendezői rovat - A stílusteremtés a cél -
Lakberendezői rovat – A stílusteremtés a cél

Lakberendezői rovat – A stílusteremtés a cél

Új rovatunkban a sokak által ismert debreceni kötődésű lakberendező Prokopp István egyik elkészült munkáját mutatjuk be.

Amint beérünk a lakásba, egy elegáns, modern stílusú előtérben találjuk magunkat, ahol az antracit, greige, taupe színek dominálnak melynek kombinációi hatásos első benyomás tesznek. Viszont a fényforrások melegségével lágyul a helyiség szürke összképe.
A falak tapétáin látható chevron minta tökéletes összhangban van a padlóburkolat halszálka mintájával. A modern előteret elegánssá teszi a kovácsoltvas hatású bútor, falikar, tükör együttese. Lábazatnak a tervező a nyílászáróval megegyező antracit fa szegőlécet választott ami napjainkban elengedhetetlen elem a lakberendezésben. Klasszikus vonalak mellett a szín tökéletes kiválasztása miatt a lakás modern stílusú.A közös tereket összeköti a burkolat egységessége. A chevron mintás fa hatású padlóburkolat található az előtérben, konyhában, illetve a nappaliban is.

A modern térelválasztás közül választották az üvegfalat, amit eltolhatunk, teret megoszthatjuk és el is szeparálhatjuk. Nem csak konyha- nappali- étkező helyet lehet elválasztani velük, hanem irodákat és fürdőszobákat. Praktikus, hiszen kihajtásával egy nagyobb teret hoz létre. Konyha szintén modern, letisztult, magas fényű konyhabútor és nagy nyílászárók találhatóak.

A nappali hangulatában és kialakításában egy meleg, békés, otthonos teret képez. A tervező merészen használja a formákat a bútorzatokban, mint például a szögletes, modern, minimál rejtett fogantyús bútorok keverednek ovális, gömb, kör alakzatokkal.

Fürdőszobában is szintén ki van használva a kis helyiség, ami megkönnyebbíti a kényelmes használatát. A márványminta két árnyalatával találkozunk, ami modernné varázsolja a környezetet. Fekete szögletes szanitereket alkalmaz a márványmintás magasfényű, nagy lapokhoz. Beépített kád alatt LED világítás jelenik meg, ami kiemeli a fürdőkádat. Helytakarékosság szempontjából a WC és bidék külön helyiségben találhatóak.

Óriási ablakok alkalmazásával a napnak a sugara beragyogja az egész lakást, amivel egy világosabb színvilág tárul elénk. A lámpák meleg hatást keltenek az egész lakásban.

Gyerekszoba megjelenésében követi a ház többi részén lévő stílus elemeket, a fáradt rózsaszín, kiegészítők egy vidám hangulatú, gyerekbarát teret képeznek. A baldachin és az álló lámpa által játékosságot visz az enteriőrbe. Kényelmi szempontból a padlószőnyeg kiváló választás, hiszen meleg érzetet kelt, ami elengedhetetlen egy gyerekszobában. A tükrös beépített szekrény optikailag nagyobbítja a teret, amit a tervező jól ki is használt.

Sára