Az élvédők szerepe, fontossága, típusai otthonunkban
Szakember válaszol – Az élvédők szerepe, fontossága, típusai otthonunkban

Szakember válaszol – Az élvédők szerepe, fontossága, típusai otthonunkban

Az élvédők a burkolás során – a kirakós utolsó darabjaként – esztétikusan zárják le a látható éleket, sarkokat. Azonban a tökéletes látvány megalkotása mellett nagyon fontos védelmi funkciókat is ellátnak, hiszen beépítésükkel különböző felületi sérülések, karcolások, vágások előzhetőek meg. A fal- és padlólapok látható éleinek takarása mellett, a konyhákban, lépcsőknél, az ablakpárkányok sarkainak biztonságossá tételéhez is elengedhetetlenek. Élvédő profilok fém és műanyag, íves illetve szögletes kivitelben találhatóak meg a piacon, illeszkedve az adott burkolat színéhez, stílusához. A különböző felhasználási területekhez igazodva van lehetőség dilatációs, sarok, illetve dekorációs elemek beszerzésére is.
A profilok kiválasztása során az anyag típusa mellett az egyik legfontosabb szempont a profil vastagsága. Ügyelj arra, hogy az adott profil a burkolat vastagságához igazodjon, hiszen egy nagyobb elem használata során a műanyag, fém vagy dekorelem nem fog tökéletesen illeszkedni. Lépcsők kialakításnál csúszásmentes profilok kerülnek az előtérbe ezzel is megelőzve az életveszélyes baleseteket. Szükséges figyelni a pozitív, illetve negatív sarkokra is.
Kínálatunkban az élvédők széles tárháza megtalálható hideg és melegburkolatok éleinek lezáráshoz. Keresd őket Otthon Áruházunkban és kérd szaktanácsadóink segítségét a választásban.

Sára