Tervezői szemmel - ilyen szempontok szerint válasszak burkolatot?
Tervezői szemmel – A vállalkozás arculata, avagy milyen szempontok szerint válasszak burkolatot?

Tervezői szemmel – A vállalkozás arculata, avagy milyen szempontok szerint válasszak burkolatot?

A vállalkozás üzlethelyiségének kialakítása vagy a közösségi terek felfrissítése mindig alapos; több szempont szerint megvizsgálandó terület, amelyben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy a végeredmény magáért beszéljen.
Öröm legyen belépni, attól függetlenül, hogy egy pazar irodáról vagy egy otthonos, barátságos/meghitt hangulatú kis kávézóról van-e szó. Ügyfeleinknek igyekszünk útmutatást adni, hogy milyen burkolatot válasszon, ami illeszkedik a hely jellegéhez, a funkcióját betölti, könnyen tisztán tartható és esztétikai élményt is nyújt.
Kezdetnek mindenképpen meg kell vizsgálni milyen napi forgalomnak van kitéve, hiszen a hideg és melegburkolat egyaránt jó választás lehet, de más-más előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik mindkettő.
E havi lapszámunkban a hidegburkolatok lesznek a középpontban. Előnye, hogy időtálló, nagyon jó a nedvességtűrő képességű, kevésbé sérülékeny, tartós, jól bírja a nagy forgalmat is és rendkívül jól illeszkedik bármilyen lakberendezési stílushoz a klasszikustól a modernig. Arról nem is beszélve, hogy ma már egészen nagyméretű lapokat is választhatunk, ahol a fuga mennyisége is szinte minimálisra csökken, hiszen a legtöbb bosszúságot annak az elkoszolódása okozza, így ez mindenképp szempont lehet.
A hidegburkolat jól tolerálja a takarítógépekkel való tisztítást, és már megjelentek a piacon az öntisztuló burkolatok is. Rendkívül széles palettával rendelkeznek színben, felületben és méretben egyaránt.
Hoztam pár példát, amiben időtállónak mondható burkolat van annak ellenére, hogy karakteres színük miatt lehetséges, hogy magunktól nem választanánk őket.
Az első közösségi tér, amit be szeretnék mutatni egy fodrász szalon. Közepes forgalmu helyiségről beszélünk, ahol viszont a lehulló haj miatt különösen fontos a gyors és könnyű tisztántarthatóság. Ide nagyon jó választás lehet egy 60×120 vagy 120×120-as fényes (pulido) vagy félfényes (semi-pulido) burkolat választása, hiszen erről gyorsan és alaposan fel lehet seperni a hajat. Pazar látványt nyújt, jelleget ad a helyiségnek például ez a kék, fluid mintás Tau Ceramica Blue Explosion burkolat. (nyitókép)A falak színe visszafogott, a tapéta szépen kiegészíti a teret.

A második térben figyelembe vettem a helyiség jellegét vagyis, hogy egy előadó (oktató) teremről beszélünk, nagyméretű ablakokkal, a terem teljesen körbe napozott, a nap bármely időszakában világos és a megszokottól eltérő belmagassággal rendelkezik. Itt szeretném az alkalmat megragadni, hogy egy jól megválasztott burkolattal és stílussal ugyanabból a helyiségből mit is tudunk kihozni.
Az első választás esetén egy sötét színű, jellegzetes mintázatú padló lett választva, fahatású bútorral kombinálva. A tér mégsem válik szűkössé a sötét padlótól, inkább otthonos, meleg hatású ettől a Tau Ceramica Panther laptól, mintázata vonzza a tekintet, megnyugtató a zöld színnel kombinálva.

Tervezői szemmel - 2022. április
Tervezői szemmel - 2022. április

De ha szeretjük a modern burkolatokat a fémmel kombinálni, akkor ugyanebből a helyiségből tudunk egy pazar teret kialakítani, ahol a rosegold és visszafogott világos márvány mintás padló elegáns jelleget ad a térnek és a luxus érzését kelti. Ugyanez a kombináció jól működik egy ügyvédi iroda vagy egy rendezvény terem kialakításánál is.


Amennyiben felkeltettük érdeklődését, szeretné vállalkozása arculatát felfrissíteni vagy akár most szeretné azt kialakítani segítségünkre számíthat, ahol nem csak széles burkolat kínálatunkkal, de szakértelmünkkel is igyekszünk hozzájárulni a sikerek eléréséhez.

Sára