Építkezők kisokosa - Vízfogyasztás csökkentése intelligens Hansgrohe csaptelepekkel -
Építkezők kisokosa – Vízfogyasztás csökkentése intelligens Hansgrohe csaptelepekkel

Építkezők kisokosa – Vízfogyasztás csökkentése intelligens Hansgrohe csaptelepekkel

A pandémiás időszak nem csak az emberek testi és mentális egészségét tépázta meg, hanem hatással volt a vízfogyasztásunkra is. Az otthon töltött időszakban megváltozott, többszöröződött a háztartásokban jellemző vízfelhasználás. A napi frissítő zuhanyzások, relaxáló fürdések, többszöri kézmosások száma, mennyisége megnövekedett, mely az emberiségünket sújtó klímaváltozás mellett a költségeken is megmutatkozott.
Azonban némi megnyugvást jelenthet, hogy számos gyártó számára fontos küldetés, hogy termékeivel hozzájáruljon egy fentartható, környezetbarát jövőhöz. Március 22. a víz világnapja, ezért arra gondoltuk, hogy összegyűjtünk néhány tippet, terméket, ami segít a vízfogyasztás gazdaságosabb felhasználásához. A kényeztető fürdőzés nem csak a testre, de a lélekre is pozitívan hat, ám köztudottan az egyik legpazarlóbb feltöltődés egyike. Egy-egy ilyen pancsolás alkalmával ugyanis kb. 100 -200 liter víz kerül felhasználásra. Míg egy frissítő vagy forró zuhany lényegesebben takarékosabb megoldásnak számít, hiszen a kádfürdővel szemben tetemes mennyiségű víz takarítható meg. A vízmennyiségén kívül legeredményesebben a különböző környezet- és klímavédő technológiát használó csaptelepekkel érhető el. A világhíres német Hansgrohe gyártó ennek jegyében intelligens EcoSmart zuhanyokkal Select és CoolStart technológiákkal rukkolt elő.

 

Vízfogyasztás csökenntése

 

  • EcoSmart technológiával készült zuhanyokkal akár a felhasznált víz mennyiség 60%-a megtakarítható, ugyanis ez a technológia körülbelül 6-9 liter/perc mennyiségre korlátozza a vízfolyást. Ebben az esetben a felmelegítendő vízmennyiség mellett az energiafogyasztás is kevesebb.
  • A gyártó Select funkciós mosdó- és konyhai csaptelepekkel a „kihasználatlanul eltűnő” vízmennyiség szüntethető meg. Ezekkel a termékekkel kényelmesen, gombnyomásra nyitható és zárható a víz.
  • Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a melegvíz tudatos használatával kevesebb energia használható fel. A CoolStart technológiával ellátott mosdócsaptelepekből csak akkor folyik a meleg víz, amikor a felhasználó tudatosan balra fordítja a kart.

A fentiekben leírt hasznos tanácsok és a fenntarthatóság jegyében fejlesztett termékek ötvözésével óvható, leredukálható a fogyasztónkként elhasznált édesvíz mennyisége.

Sára