Szakember válaszol - Milyen legyen a burkolat, padlófűtés esetén? -
Szakember válaszol – Milyen legyen a burkolat, padlófűtés esetén?

Szakember válaszol – Milyen legyen a burkolat, padlófűtés esetén?

A padlófűtés népszerűsége folyamatos hiszen az alulról felszálló meleg kellemes hőérzetet biztosít, ami lehetővé teszi a zokni vagy papucs mellőzését, illetve a hidegpadló okozta kellemetlen egészségügyi problémáktól is megvédi felhasználóját. Az energiatakarékos szemlélet egyre jobban és erőteljesebben jelenik meg az építtetők fejében, ezért a gazdaságos fűtés kialakításhoz megfelelő megoldást nyújt.
Azonban korántsem mindegy, hogy milyen burkolat kerül a rendszerre. A legfontosabb műszaki tulajdonság mellyel tisztában kell lennünk, hogy az adott lap milyen gyorsan és hatékonyan képes átvenni a fűtés hőjét, tehát milyen a hővezető képessége. Ha erre és a megfelelő rétegrend kialakítására figyelünk, akkor szinte bármilyen burkolattípus megfelelő a padlófűtés burkolataként. A hővezető képességeket figyelembe véve a legnépszerűbb burkolatok a – és csempe, melyek a kerámiapiacon megtalálható termékek közül a leghatékonyabban tartják meg a hőt, ezzel is növelve a fűtés hatékonyságát.

Elektromos padlófűtéshez alkalmazható fényezett lapok, nagyforgalmú helyiségekbe pedig a pala- és kőlapok a legideálisabbak. Természetesen a melegburkolat szerelmesinek sem kell lemondaniuk a padlófűtés nyújtotta kényelemről, azonban ezekben az esetekben figyelni kell a lapok vastagságára.
Nem elhanyagolható szempont a ragasztó milyensége, melyet a lap nagysága is befolyásol. Fontos, hogy olyan flexiblis ragasztóhabarcs kerüljön kiválasztásra melyek elég rugalmassággal rendelkeznek, tehát a fűtés – hűtés okozta hőingadozásnak képesek ellenállni.
Keresd kínálatunkban a legnépszerűbb gyártók gresporcelán lapjait, mellyel impozáns lezárást nyújthat padlófűtésednek.

Sára