Cersaie 2021 - nemzetközi kiállítása
Cersaie 2021 – a kerámiaburkolat – gyártók legnagyobb nemzetközi kiállítása

Cersaie 2021 – a kerámiaburkolat – gyártók legnagyobb nemzetközi kiállítása

Bolognában 2020-ban ugyan elmaradt Európa legnagyobb burkolat és fürdőszoba design kiállítása, de az idei évben komoly korlátozások mellett, de megrendezésre került az esemény. A sok bizonytalanság ellenére az idei évben is több mint 600 gyártó mutatta be legújabb és legnépszerűbb termékcsaládjait 150 000 m2-en, melyek meghatározzák a jövő év trendjeit.
A legnagyobb olasz gyártók mellett, spanyol, lengyel, cseh és néhány kevésbé tradicionális török és kínai gyártó is képviseltette magát a rendezvényen. A GSV csapata, mint minden évben, idén is meglátogatta a számára fontos standokat, hogy inspirációt szerezzen a bemutatóterme frissítéséhez és meghatározza a jövő év irányvonalát a kínálat bővítésében. A korábbi évekhez hasonlóan idén is domináltak a márvány hatású nagy méretű lapok és a cementes és betonhatás összes elképzelhető és néhány elképzelhetetlen variációja is. Dekorok tekintetében abszolút a növények voltak a meghatározóak, melyek akár élénk, akár visszafogottabb formában, de gyakorlatilag minden gyártó kínálatában megjelentek. Kültéren egyre erősebb a 2 vagy akár 3 cm vastag burkolatok térhódítása, mellyel letisztult és modern környezet teremthető a kertben, teraszon vagy a medence partján.

A márvány hatású lapok közül kiemelkedett a Sant’Agostino növényekkel teli és a TAU Ceramica letisztult és barátságos standja, az Ariostea pedig egy lenyűgöző gyári bemutatóteremmel is készült a kiállításon lévő standja mellé, ami lélegzetelállító megoldásokat vonultatott fel, még a gyakorlott szemek számára is. 

Sicis (főkép) különböző módon felületkezelt, akár tükrös, átvilágítható vagy szatén hatású burkolatainak csak a képzelet szabhat határt a gyakorlatilag bárhova elhelyezhető érintésérzékeny és LED-es megvilágítással rendelkező felületeknek köszönhetően, melyek akár egy lapon belül is markánsan eltérhetnek a felület mégis teljesen homogén és sík marad. 
Az olasz Sintesi és a spanyol Emigres pedig a tőlük megszokott magas minőségben egy szélesebb réteg számára is elérhető kínálat bővítést mutatott be, melyek közül a legtöbb termékcsalád helyet kap majd a GSV kínálatában is. 

GSV