Tőlünk épült: A skandináv stílus jegyében
Tőlünk épült: A skandináv stílus jegyében

Tőlünk épült: A skandináv stílus jegyében

Egy igazán otthonos, skandináv stílusú, modern családi házat mutatunk be novemberi számunkba. Skandináv stílus, azaz fehér falak, fehér bútorok, fekete kiegészítők, természetes hatású burkolatok, fa kiegészítők, világos terek, naturalista megoldások egyvelege. 

A belső térben a padlón a természetes hatást keltő TAU Ceramica Roble 20×120 cm méretű fahatású hidegburkolat látható. Nagyon elegáns megoldás a fehér magas szegő, ami közkedvelt megoldása, díszítő eleme a nagypolgári lakásoknak is. A konyha látványa kellemes hatást kelt, letisztult, modern formavilágú. 

A nappaliban és a konyhába is visszaköszön a látszó fagerenda, ami már megalapozza a stílust, a rusztikus fal és a választott bútorok családias miliőt alkotnak. Egy ügyes belsőépítészeti megoldást láthatunk az emeletre vezető lépcső alatt, ahol bekuckózva olvashatjuk kedvenc könyveinket.
Kiemelendő a nagy belmagasság, nagyméretű ablakok, amik következtében nagyon világos a belső tér. A sok természetes fény kiemeli a bútorok, fa kiegészítők formavilágát, a növények mind a természetközeli érzést fokozzák.

 

A fekete kiegészítő szín többször visszaköszön a lámpáknál, a bútorok látszó elemeinél, ezáltal becsempészve egy kis modern stílust. A régi rusztikus fa díszítő elemek dominánsan megjelennek, az említett látszó gerendák mellett, a konyhai elszívó borításában, valamint a dohányzóasztal vagy akár a TV állvány esetében is. A dolgozószobában a geometrikus szövetmintás szőnyeg játékossága pedig tovább fokozza a skandináv stílust. A földszinti fürdőszoba burkolata (Seramiksan Metro fehér csempe), elég látványos halszálka mintába lett burkolva. A szabadonálló RAVAK Uni 400 mosdóhoz is igazodó Mofém Formentera magasított csap került. A fürdőszobában Wellis Walk-in zuhanyfal és zuhanyrendszer látható.
Az emeletre érve találjuk a gyerekszobát, amit nagyon kellemes pasztelszínek, divatos tapéta, fehér bútorok tesznek igazán széppé, mesebelivé. A szobákba HARO Tritty laminált padló biztosítja a hangtalan közlekedést.
A nagyobbik fürdőszoba stílusában, teljesen a földszintit követi. Zuhanyzás mellett a fürdési lehetőség is adott, a Wellis 170×75 cm méretű Tengiz káddal. A mosdó itt már dupla, így a reggeli készülődésben többen használhatják egyszerre zavartalanul a fürdőszobát. A különálló WC helyiségben Alcor Lombardia white valamit Polcolorit Essay black 60×60 cm-es lapok együttese látható. A hálószobában is visszatérő díszítő elem a téglafal.
A ház kertje igazi paradicsom, kialakítása adott a teljes intimitás elérésére, a nyugodt kikapcsolódásra. Itt a kerti sütögetés után a medencébe lehet felfrissülni, kikapcsolódni.

Igényesen kialakított, egységes dizájn. Ízléses bútorok, skandináv stílusú megjelenés, részletekbe merülő kidolgozottság jellemezi a bemutatott “Tőlünk Épült” otthont.
A stílus adta arculat leköveti az egész házat, de cseppet se válik unalmassá vagy rideggé, mert a különböző anyagok használatával (fa, fém, kő) mindig sikerül feldobni, otthonossá tenni.

GSV