Szakember válaszol - Dekorkövek a stílusos kültéri megjelenésért
Szakember válaszol – Dekorkövek a stílusos kültéri megjelenésért

Szakember válaszol – Dekorkövek a stílusos kültéri megjelenésért

A dekorkövek vagy másnéven díszkavicsok népszerűségét könnyű telepíthetőségének, különböző színeiknek, méretüknek, letisztult formaviláguknak köszönhetik. Mostani cikkünkben a kínálatunkban széles választékban megtalálható kövek választásához szeretnénk segítséget nyújtani.

Az első és talán legfontosabb, hogy milyen környezetbe kerülnek majd telepítésre a dekorkövek. A harmonikus összkép megalkotásához át kell gondolni, hogy milyen szín illene leginkább az adott területhez.
Dekorköveket többféle méretben választhatunk projekttől függően. Számoljunk azzal, hogy a kisebb szemcseméretű kövek gyorsabban koszolódnak, ezért tisztán tartásuk nagyobb energiaráfordítást kíván. A nagyobb méretű dekorkövek alkotta felületek vízáteresztőbbek, ellenállnak a különböző környezetei hatásoknak (szél, esőzések) illetve egyszerűbb a tisztásuk is. Az elmúlt időszakban népszerű azonos színű kövek kombinálása, eltérő méretűekkel, mellyel rusztikus hatás érhető el. 

 

Gondolkozzunk el azon is, hogy milyen formájú kövekkel szeretnénk megvalósítani terveinket. Vegyük számításba, ha például olyan helyre szeretnék alkalmazni a dekorkövet, ahol esetleg mezítláb is járhatunk akkor mindenképp kerekszemes kővel tervezzünk hiszen egyes kő fajták kellemetlen, szúró érzését kelthetik.
A dekorkövek jól kombinálhatóak más természetes anyagokkal, amivel exkluzív megjelenést hozhatunk létre sziklakertekben, mediterrán stílusú udvarokban, de ma már dekorelemként belsőépítészetben is szívesen alkalmazzák.

 

Nézd meg mintakertünket és találd meg a számodra megfelelő darabot melyhez kérd szaktanácsadóink segítségét!

GSV