Tervezői szemmel - Mit tehetünk zuhanyzónk padlójára? -
Tervezői szemmel – Mit tehetünk zuhanyzónk padlójára?

Tervezői szemmel – Mit tehetünk zuhanyzónk padlójára?

Sokféle lehetőség van a zuhanyzó kialakítására. Választhatjuk a klasszikus zuhanykabinos megoldást, vagy a modern walk-in üvegfalat, vagy akár épített falat is építhetünk. Bármelyik mellett is döntünk, fontos jól megválasztani, hogy mi kerüljön a zuhanyzó padlójára.

Használhatunk zuhanytálcát, vagy ki is burkolhatjuk, egy folyókával biztosítva a víz lefolyását. Az utóbbinál érdemes olyan burkolatot választani, amely matt felületű. A fényes felületű padlólapok csúszóssá válhatnak zuhanyzás közben, így biztonságosabb egy érdesebb, akár egy csúszásmentes lapot választani legalább a zuhanykabinon belül. A csúszásmentességet német szabvány szerint vizsgálják. Ezt az értéket az R9-R12 skálán adják meg.

R9: sima felület
R10: csúszásmentes felület
R11: fokozottan csúszásmentes
R12: maximális csúszásmentesség

Ilyen például a Rondine Decking termékcsalád R11-es felülettel ellátott burkolata, mely 3 színben is elérhető: Brown, Grey, Ivory.
Ha valami különlegességre vágyunk, akkor remek választás a kavics-vagy kőmozaik a zuhanyzó padlójára. Színben és formában széleskörű választékot kínál az ImsoStone olasz gyártó. Egyik kendvencem a Meteor Snow, mert számos burkolattal összhangban áll, legyen szó cementhatású vagy famintás lapokról.
A másik lehetőség a zuhanytálca, melynek színe, mérete és anyaga is sok lehetőséget rejt. Telepíthető ráépített változatként vagy felülettel egy szintbe. A Villeroy & Boch Squaro Infinity zuhanytálcákat rugalmasan tudjuk elhelyezni a fürdőszobában. Típustól függően tehető a sarokba, balra vagy jobbra a falhoz illesztve, falmélyedésbe, vagy alkalmazható a fal közepén a térben álló zuhanyfalakhoz is. Ez egy olyan egyedi termék, amely különböző, speciális mértékben kapható, és a helyszínen vagy a gyárban lehetővé teszi a pontos vágást az egyes méretekhez. Ez a termék a következő színekben elérhető: Antracite, Creme, Grey, Brown, Stone White. Nagymértékben ütésálló és karcálló Quaryl-ből készült. A Quaryl a Villeroy & Boch innovatív anyaga, amely kvarcból és akrilból áll. A nem porózus, könnyen tisztítható, csúszásgátló felület tökéletes választás a fürdőszobában.  

 

Létezik egy másik különleges anyag is, mégpedig az öntött márvány. Ebből az anyagból készülnek a Marmy zuhanytálcák. Mi az öntött márvány? A műkő zuzalékból készült termékek lehetőséget adnak egyedi formák, színek és különleges felületek megvalósítására. Felülete ellenálló és teljesen homogén. Számtalan méretben és színben rendelhető. A Dolomit termékcsaládon belül lehetőség van egyedi méretre legyártatni maximum 250 cm hosszúságig. A Marmy Loft beton hatású zuhanytálca egyedisége az elegáns saját anyagából készült lefolyótakaró elem. 5 féle színben rendelhető: Prada White, Armani Beige, Gucci Latte, Valentino Grey, Cavalli Black.
Azok számára, akik szeretik az egységes megjelenést bátran ajánlom az Italgraniti egyedi megjelenésű zuhanytálcáit, amelynek anyaga azonos a burkolattal. Bármelyik lehetőséget is választjuk, ne feledjük figyelembe venni fürdőszobánk stílusát.

GSV