Szakember válaszol - Purhabok - Mit kell tudni róluk? -
Szakember válaszol – Purhabok – Mit kell tudni róluk?

Szakember válaszol – Purhabok – Mit kell tudni róluk?

A purhabok népszerűsége töretlen, hiszen számos építési vagy felújítási munkához használják. De hogy mire is jó, azzal sokan nincsenek tisztában.

A szerelőhabok két alkotóeleme poliol és az izocianát, melynek keverékéből egy olyan massza készül, ami a levegő nedvességével érintkezve azonnal megduzzad. A száradást követően pedig, szilárd anyaggá alakul, mely egy erős, vágható alapot képez, ezzel tartást ad az adott szerkezetnek, mely miután megkötött, nagyon jó hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Hangszigetelő képessége mellett nagyon jól bírja a hőmérséklet ingadozásait és a változó nedvesség hatására is megtartja méretét, alakját. A habok tárolása során figyeljünk arra, hogy ne legyen túl meleg az adott helyiségben, mivel az az anyag korai elöregedéséhez vezethet.
A gyártók a piaci igényeket lekövetve ma már szinte minden munkálathoz kínálnak szerelőhabot. A habok fajtáitól függően alkalmazhatóak hézagkitöltésre, vízzárásra, hő- és hangszigetelésre, de tűzvédelem kialakítására is.

Sára