Kellemes hőérzet a tetőterekben - Avagy a tetőtéri ablakok árnyékolása
Szakember válaszol – Kellemes hőérzet a tetőterekben – Avagy a tetőtéri ablakok árnyékolása

Szakember válaszol – Kellemes hőérzet a tetőterekben – Avagy a tetőtéri ablakok árnyékolása

A napsütés órák számának növekedésével a tetőtéri ablakok árnyékolásának megoldása újra napirendi pont minden tetőtér ablak tulajdonos számára. 

Az egyik legnépszerűbb megoldás a belső szerkezetre felszerelhető árnyékoló (reluxa, roló), mely inkább csak minimálisan véd az üvegen keresztül érkező fénytől, hőtől. A teljes komfort biztosítását az ablak külsejére szerelt elektromos redőnyökkel érhetjük el. Ezek az elektromos szerkezetek a leghatásosabb védelmet nyújtják a nyári felmelegedés és káros UV sugarak ellen. Az alumínium lamelláknak köszönhetően a téli időszakban nehezebben jut be a hideg és nehezebben is szökik ki a hő.
Az belső rolókkal szemben az ablak külső szerkezetére szerelt redőny leeresztésével bármilyen napszakban teljes sötétítés érhető el, mellyel nem csak – szinte teljesen – kizárhatóak a tetőtérbe érkező napsugarak, de a kintről érkező kellemetlen zajok ellen is tehetünk. A motorizált tetőtéri redőnyök beépítésével nem csak a beltéri komfortérzetünket növelhetjük, hanem az illetéktelen behatolások esélyét is csökkenthetjük. Nem utolsó sorban pedig épületünk megjelenését is új szintre emelhetjük.

Sára