ÉPÍTKEZŐK KISOKOSA - A POROTHREM X-THREM okostégla
Épitkezők kisokosa – Bemutatkozik a WIENERBERGER tégla új generációja: A POROTHREM X-THREM okostégla

Épitkezők kisokosa – Bemutatkozik a WIENERBERGER tégla új generációja: A POROTHREM X-THREM okostégla

A tégla az épületek olyan meghatározó eleme, melyet nem lehet egyik napról a másikra kicserélni. Ezért olyan termék mellett kell letennünk a voksunkat, ami saját igényeink mellett a szigorodó energetikai előírásoknak is megfelel. Ezen igényeknek eleget téve a Wienerberger új, egyedülálló Porotherm X-therm okostéglákat vezetett be az építőanyag piacra.

Az ágazatban újdonságnak számító termék a hazai fejlesztők, kutatók és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékének közös munkájának eredményeként született meg. A kor technológiáit kihasználva, több modellezési feladat is a digitális térben zajlott, melynek eredményeként kapta meg a tégla a végső formáját, tulajdonságait.
A kiemelkedő hőszigetelő képességet és hangszigetelést a megerősített, X-alakot formázó belső bordaszerkezet biztosítja. Az új tégla sokkal szilárdabb, és a külső behatásoknak fokozottabban ellenálló, mint elődje. A téglák méretpontosabbak lettek.
Most pedig nézzük meg miért éri meg a Porotherm X-therm téglát választani:
A Porotherm X-therm téglák használatával kiemelkedően energiahatékony épület építhető meg, mellyel télen a fűtési, míg nyáron a hűtési költségek csökkenthetőek. A termék speciális bordáiban a hő hosszabb utat tesz meg, így jobb a hőszigetelő képessége. Ez lehetővé teszi a vékonyabb falazat építését, mellyel az épületenergetikai szabályozásnak megfelelve – nyugodt szívvel – alkalmazhatják családi házak, ingatlanberuházások kivitelező munkálataihoz. (2022. június 30-ig kapnak haladékot az új építésű épületek – melyek jelenleg nem felelnek meg a közel nulla energiaigényű követelménynek –, hogy műszaki hiányosságaikat pótolják a használatba vételi engedély megszerzéséhez.)
A Wienerberger Porotherm legújabb téglája 30-as, 38-as, 44-es, 50-es vastagságban érhető el, melyek így kiválóan alkalmasak családi házak megvalósításához. Minél vastagabb a falazóelem, annál nagyobb a hőszigetelő képessége.


A 44-es vagy 50-es vastagságú termékek használatával, a külső hőszigetelés akár teljesen elhagyható!
A gyártó Rapid és Rapid Dryfix változatban is elérhetővé tette okostégláit, mellyel a falazási munkálatok gyorsabb elvégezhetőek.

Sára