Tippek tények - A burkolatelőkészítés fontossága - Segédanyagok!
Tippek tények – A burkolatelőkészítés fontossága – Segédanyagok az időtálló burkolatokért!

Tippek tények – A burkolatelőkészítés fontossága – Segédanyagok az időtálló burkolatokért!

A meseszép burkolatok a helyiségek ékét képezve emelik magas szintre az enteriőr szépségét. 

Ám nincs annál bosszantóbb, mint amikor a burkolatok vagy járólapok elmozdulnak, megtöredeznek. Sajnos a nem jól megválasztott ragasztóanyag, nem kellően előkészített, illetve nem hozzáértő szakértelemmel lehelyezett lapoknál sajnos előfordul ez a probléma, mely nem csak esztétikai szépségét csökkenti az adott helyiségnek, a pénztárcánkból is súlyos összegeket vehet ki a probléma orvoslása.
A minőségi burkolat tartóssága nagyban múlik a felület megfelelő előkészítésétől. Ha olyan az aljzat, mely nem képes a nedvesség befogadására, vagy a meglévő, régi hidegburkolat felszedésére nincs lehetőség szükséges tapadóhíd ( gyors­kötő, egykomponensű, vizes alapozó) készítése. 

Sokszor előfordul, hogy a munkafelület melyre a lapok kerülnek nem elég sima. Ez könnyen megoldható aljzatkiegyenlítéssel, melyre a piac számos terméket kínál. A megfelelő alap után a vizes helyiségekben a vízszigetelés sem maradhat el, amivel megvédhetjük padlónkat, falainkat a víz szivárgása ellen. A kellő előkészítés után nagy figyelmet kell fordítanunk a ragasztó kiválasztására. Figyelni kell arra, hogy hova lesz a burkolat lefektetve, milyen a lap fagyálló képessége, mekkora a lap mérete. 

Sára