WEBER NEON - Fényt hozunk az éjszakába
WEBER NEON – Fényt hozunk az éjszakába

WEBER NEON – Fényt hozunk az éjszakába

Sötétben foszforeszkáló házak? Lámpák helyett ragyogó fürdőszobai fugák? Egyedi és akár sötétben is látványos homlokzati design megoldások? Nem, ez nem egy új skandináv projektmunka, hanem egy, magyar kutatók által tökéletesített innováció: a weber NEON család. Mit jelent ez a hétköznapokban, és miként tudjuk velük egyedivé varázsolni otthonunkat? Cikkünkben erről is beszámolunk!

A teljes építészeti iparágban reformnak számít az újítás: a neonizáló webercolor NEON cementes fényfuga, a weberton NEON fényfesték (akril homlokzatfesték), valamint a weberpas NEON fényvakolat (öntisztuló vékonyvakolat) piacra lépése. A több mint 7 évig tartó kutatómunkának köszönhető fejlesztés során úgy változtatták meg a vállalat jól ismert, magas minőségű anyagainak mikrostruktúráját, hogy a weber NEON termékekkel borított felület napfénnyel vagy mesterséges fénnyel töltődik és sötétben a magába szívott energiát fény formájában bocsátja ki, ragyogó hatást kiváltva.

Foszforeszkálás vagy fluoreszkálás?
Bár sokan szinonimaként használják, a fluoreszkálás és a foszforeszkálás nagyon eltérő technológiát, jelenséget takarnak. A fluoreszkáló anyagok UV reagensek, vagyis UV fényre reagálnak, és folyamatos megvilágításra van szükségük. Amint megszűnik a külső fényhatás, csak rövid ideig marad meg a fénykibocsátás képessége, utána sötétté válnak. A Weber innovatív termékei ezzel szemben foszforeszkálnak, vagyis a megvilágítás után hosszabban, órákon keresztül képesek leadni a „tárolt” energiát fény formájában, illetve a neon család tagja ennél többre is képesek, a foszforeszkálás megszűnését követően továbbra is világítanak, de színt nem adnak, hanem fehérfényt bocsátanak ki magukból, akár egész éjjel.

Hogyan tölthetjük?
A fényfestékek és -fugák feltöltésére a napfény a leghatékonyabban, ezért elsősorban a világos terekbe javasolják a Weber szakemberei. Sötétebb helyiségekben a napfényhez legközelebb álló fényhullámhossz, az UV, illetve hideg fényű fehér fényt alkalmazhatunk, hogy az emberi szem számára kellemesebb hatást érjünk el. Folyamatban van az adalékanyag további fejlesztése is annak érdekében, hogy a kezelt anyagok akár a többszínű fénylésre is alkalmasak legyenek a jelenlegi zöld, kék és vízkék mellett.

Neonizáló fedővakolat

Mostantól nem kell búcsút mondanunk a színeknek, ha leszáll az éj! A weberpas NEON fedővakolat világít a sötétben, így az egyedi dizájn megoldásoknak ezentúl a sötétség nem, csak a képzeleted szabhat határt!

Neonizáló homlokzatfesték

Egy szemkápráztató meglepetés, ha leszáll az éj! Weberton NEON homlokzatfestékünkkel eddig sosem látott, lélegzetelállító dizájn megoldásokat hozhatunk létre, amelyek titka csak sötétedés után válik láthatóvá.

Neonizáló fugázóanyag

Neonizáló, flexibilis, cementtartalmú fugázóanyag beltérre és kültérre, fal- és padlóburkoló lapokhoz, 1-6 mm fugaszélességig, alacsony vízfelvétellel, ideális kötési idővel. Két alapszínben és háromféle neonizáló hatással érhető el.

Neonizáló fugázóanyag

Neonizáló, flexibilis, cementtartalmú fugázóanyag beltérre és kültérre, fal- és padlóburkoló lapokhoz, 1-6 mm fugaszélességig, alacsony vízfelvétellel, ideális kötési idővel. Két alapszínben és háromféle neonizáló hatással érhető el.

Sára