Csináld magad - Az aljzatkiegyenlítés menete
Csináld magad – Az aljzatkiegyenlítés menete

Csináld magad – Az aljzatkiegyenlítés menete

Mindig minden az alapozással kezdődik az építőiparban, nincs ez másképp az aljzatkiegyenlítésnél sem. Aljzatkiegyenlítés nélkül a járólapok mozoghatnak, nyikoroghatnak, eltörhetnek.
Fontos a precíz előkészítés és minden lépés szakszerű kivitelezése.
Padló burkolás előtt fontos, hogy az aljzat minőségét ellenőrizzük, ha szükséges, javítsuk azt. Erre a legalkalmasabb anyag az önterülő aljzatkiegyenlítő használata. Ennek használatát a következő útmutató segítségével szeretnénk bemutatni. Ne feledjük az alapozó és aljzatkiegyenlítő feltüntetett leírása alapján elkeverni az anyagokat, különben megváltozhat annak szerkezete.

1. Először meg kell takarítani az aljzatot a portól, és szennyeződésektől. Ha nem tesszük meg, akkor az aljzatkiegyenlítő nem fog tudni jól megtapadni a felületen. 

  1. Ez után a felületet le kell alapozni. 
  1. A legjobb, ha a felületet egyszeri bekeveréssel öntjük ki, vagy zsákonként vödrözünk, Ne feledjük padlófűtés esetén más típusú aljzatkiegyenlítőt kell használni!
  1. Az önterülő aljzatkiegyenlítő kiöntésekor a még folyékony anyagot gyorsan sík felületre kell húzni, vagy simító-glettelővel, vagy hosszú szintezővassal. Fontos a légmentesítő tüskés henger használata amivel a tökéletes felületet tudjuk elérni.
  1. Hagyjuk száradni a felületet, ami hőmérséklet függvényében 1-3 napot vesz igénybe. 

Sára