Beázott az otthona? - Mutatjuk mit tegyen ilyen esetben!
Beázott az otthona? – Mutatjuk mit tegyen ilyen esetben!

Beázott az otthona? – Mutatjuk mit tegyen ilyen esetben!

A mostani szélsőséges időjárás okozta beázások sok háztulajdonos életét megkeserítő probléma. A rengeteg lehulló csapadék és jég a háztető szerkezetét megrongálva könnyen utat enged a víznek, ami otthonunkba bejutva súlyos anyagi kárt okoz. Ezen kívül gondot okozhatnak elöregedett csöveink, áztató felső szomszédjaink is. A lepattogzó vakolatok, leázott tapéták, bútorok esztétikailag nem nyújtanak szép látványt, de a legkisebb beázás után is megjelenő különböző penész baktériumok egészségünkre is káros hatással vannak, ami akár légúti problémák vagy a szervezetbe kerülő gombás fertőzésnek is okozója lehet.

De, mit tudunk tenni, ha bekövetkezett a legrosszabb?
▸ A kiszáradt felületet tisztítsuk meg olyan vegyszerek segítségével, amely a háztartásokban megtalálhatóak. Ha a folt megkívánja dörzsöljük a falfelületet majd a megtisztított felületet újra mossuk le tiszta vízzel.
▸ Ahhoz, hogy a „kezelés” hatásos legyen, fontos hogy teljesen szárítsuk ki az adott helyiséget még akkor is ha ez sok időbe telik hiszen ha ezt elhanyagoljuk, akkor a penész újbóli kialakulásának képezünk táptalajt. Ezt nyári időszakban sűrű szellőztetéssel, téli időszakban pedig a fűtéssel érhetjük el.
▸ A megfelelően kiszáradt, sérült felületek kiegyenlítése után speciális gombaölő alapozóval kezeljük a falat, ami minőségi alapot képez a záró rétegnek. Fontos, hogy beltéri festékünk is tartalmazzon penész baktériumok elleni védelmet így kettős védelmet biztosíthatunk.
▸ Miután a felületi problémákat megoldottuk fontos, hogy a szerkezeti hibákat minél előbb javítsuk.

Címkék:Beázás

Sára