Előtetők, télikertek fedése gyorsan, gazdaságosan
Előtetők, télikertek fedése gyorsan, gazdaságosan

Előtetők, télikertek fedése gyorsan, gazdaságosan

A polikarbonát lemez mindamellett, hogy jó statikai tulajdonságokkal rendelkezik, könnyen megmunkálható (szabható, vágható, ridegen/melegen hajlítható, ragasztható) és beépíthető.

A lemez kiváló fényáteresztő képességgel bír, a külső mechanikai hatásokkal szemben ellenálló (jég, szélnyomás, hőhatás), ütésálló. Fenti tulajdonságai miatt előszeretettel alkalmazzák ipari tetővilágítók, előtetők, teraszfedések, gépkocsi beálló fedések, télikertek, medencefedések kialakítására is.A polikarbonát lemez mindamellett, hogy jó statikai tulajdonságokkal rendelkezik, könnyen megmunkálható (szabható, vágható, ridegen/melegen hajlítható, ragasztható) és beépíthető. A lemez kiváló fényáteresztő képességgel bír, a külső mechanikai hatásokkal szemben ellenálló (jég, szélnyomás, hőhatás), ütésálló. Fenti tulajdonságai miatt előszeretettel alkalmazzák ipari tetővilágítók, előtetők, teraszfedések, gépkocsi beálló fedések, télikertek, medencefedések kialakítására is. (Ebből az anyagból kizárólag nem teherhordó és nem járható szerkezetet alakíthatunk ki!)
A polikarbonát megjelenését tekintve lehet: víztiszta, opál és bronz. Szerkezetét tekintve pedig tömör vagy légkamrás. Utóbbi jó hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik…
A tető tartószerkezet, – amely lehet fa, vagy akár fém is – elkészítésekor fordítsunk fokozott figyelmet arra, hogy a lemezek csatlakozása tartóra essen. A lemezeket rögzítsük önmetsző-, vagy facsavarral.
A kamrák tisztaságának, épségének megóvása érdekében – valamint páratechnikai okok miatt – záró fóliát majd „U” profilt is ajánlott használni egyes fedések kialakítása során… Nagyon fontos hogy a kivitelezés során tömítőanyagként csak kémiailag semleges anyagot használjunk. Ennek az az oka, hogy a savas kémhatású anyagok elszínezhetik, roncsolhatják a táblát.
A Gutta gyártó guttagliss dual polikarbonát légkamrás lemezei nagyon tartósak, különösen ütésálló műanyagból készülnek. A guttagliss polikarbonát légkamrás lemezek kitűnő fedési tulajdonságaiknak köszönhetően optimális megoldást nyújtanak nyitott építmények, mint pl. teraszok vagy pergolák fedésére. A jó szigetelő tulajdonságok révén a guttagliss légkamrás lemezek télikertek vagy melegházak fedésére is alkalmazhatók. A guttagliss dual légkamrás lemezekre 10 év garanciát adunk. Építsen a minőségre, építsen a Gulyás Tüzépre!

Sára