Füvesített vagy kavicsos garázsbeállók
Füvesített vagy kavicsos garázsbeállók

Füvesített vagy kavicsos garázsbeállók

Természetes, mutatós és teherbíró garázsbejáratot, parkolóhelyet, zöld felületet varázsolhatunk – bárhová ahová szeretnék – a gyeprács alkalmazásával.

A gyeprács lehetővé teszi az igényes, tartós és terhelhető zöldfelületek megvalósítását. Ez egy ökológiailag, esztétikailag és funkcionális szempontból is praktikus megoldás, amelyet a megfelelő rétegrend kialakításával (terhelhetőségtől függően kb. 15-45 cm vízelvezető teherhordó réteg, 3-5 cm kiegyenlítő réteg, rajta a termőfölddel, fűmaggal feltöltött gyeprács réteggel) akár kocsibejáróként is használhatunk. A gyeprácsos füves bejáró előnye, hogy betonozás és térkövezés nélkül készül el, de ennek ellenére sem lesz sáros a terület, mivel a víz nem elfolyik, hanem beszivárog a földbe, ami ráadásul alapfeltétele az ép pázsit megőrzésének is.
A rendkívül könnyű és egyeszerűen beépíthető gyeprács – méhsejt kialakításának köszönhetően – lehetővé teszi, hogy a fű és gyökérzete optimális térben növekedjen, ami által a talaj fellazul, a föld víznyelő kapacitása megnő. A gyeprács széleit gyeprácsszegéllyel stabilizálhatjuk, ami egy könnyen megmunkálható, hosszában oldható merevítésű oldalszegély. Méteres elemhosszban kapható, s akár íves beépítésre is alkalmas.
Amennyiben közelebb áll hozzánk a „zöld bejáró” helyett a kavicsos, a Gulyás Tüzépen arra is találunk megoldás. Az ACO Self Pro kavics­stabilizátor egy innovatív rendszer a kavics és a murva stabilizálására. A szintén hatszögletű kialakítású polipropilén kavicsstabilizáló talaj felőli oldala geotextíliával borított, így erős és stabil alapot biztosít kavicsjárdák, gépkocsi beállók, parkolók és kavicsos tetők kialakításához is. A szakszerűen telepített rendszer garantálja a felület egyedi megjelenését, valamint vízáteresztő képességét. A méhsejt kialakítás segít a kavicsot vagy a murvát a helyén tartani, aminek következtében terhelés alatt sem kell attól tartanunk, hogy bármely irányba elmozdul a kavicságy. A felület terhelhetősége – a feltöltés vastagságától függően – gyalogos vagy személygépkocsi terhelésnek is megfelel. Az ACO Self Pro kavicsstabilizáló méretre szabható és egyszerűen telepíthető. A Gulyás Tüzépen az Ön ízlésének megfelelő kavicsot is megtalálja kocsibeállójához.

Sára