Fugás kérdés. Nem csak a színe a fontos!
Fugás kérdés. Nem csak a színe a fontos!

Fugás kérdés. Nem csak a színe a fontos!

A fuga színének kiválasztásakor arra törekszünk, hogy harmonizáljon a kiválasztott burkolólappal. De mi mindenre szükséges még odafigyelnünk ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény?
A választott burkolólaphoz és a fürdőszoba tervezett hangulatához illeszkedően a fuga kiemelheti a lap színét, motívumát, vagy egységessé, homogénné teheti az összképet.

Fugát semmiképpen se az internetről, vagy szórólapról válasszunk, mert annak színe eltérhet a gyártók által biztosított – a Gulyás Tüzép Otthon Áruházában is megtekinthető – színhelyes fugázó minták színétől, a végeredménytől! Fugázás előtt érdemes próbafelhordást végezni, hogy meglássuk, tényleg megfelelő-e számunkra a kiválasztott szín. (A fuga végleges színét kiszáradást követően éri el!)
Fontos, hogy mérlegeljük, milyen igénybevételű felületre kerül a fuga, éri-e napsugárzás, ki van-e téve hőingadozásnak, fagynak, esőnek, párának, padlófűtésre kerül-e, éri-e tartós vízterhelés (pl.: medence), milyen szennyeződések, vegyszeres tisztítószer hatások érhetik…
A vízszintes felületre válasszuk a cement alapú fugázót, a padló és fal, illetve fal fal csatlakozásához, valamint szaniterekhez – ahol mozgások jönnek/jöhetnek létre – használjunk rugalmasan tömítő flexibilis szilikon fugázót, szaniter szilikont, amelyek a cement alapú fugázókkal színazonos változatban kaphatók.
Léteznek víz- és szennyeződéstaszító, penész és gombásodásgátló (ezüst tartalmú) szilikonok, kültéri (pl.: terasz) burkolásához fagyálló fuga ajánlott.
A Gulyás Tüzép szakemberei a fugázással kapcsolatos kérdéseire is hozzáértő szaktanácsot adnak.

Sára