A hőszigetelés új minősége – A multipor
A hőszigetelés új minősége – A multipor

A hőszigetelés új minősége – A multipor

A folyamatosan emelkedő energiaárak – és néhány az Uniós ösztönző finanszírozási program eredményeképpen – felgyorsult a régi házak, lakások utólagos hőszigetelésének igénye. Épületeink energia- és fűtés szükségletének csökkentése elsősorban a meglévő vagy új falszerkezetek külső vagy belső oldali hőszigetelésével érhető el.

A Multipor hőszigetelés alapanyagai ugyanazok a természetes (környezetbarát) ásványi összetevők (mész, homok, cement, víz, pórusképző alumínium paszta és gipsz), mint a megjelenésében is hasonló Ytong falazóelem összetevői. Ahhoz, hogy az Ytong kiváló tulajdonságait megtartva a már ismert és bevált termékek hőátbocsátási értékéhez igazodó hőszigetelőanyagot kapjunk, a pórusok számát kellett növelni. Az eredmény a pórusbeton falazóelemek pórustartalmának többszörösével rendelkező, alacsony hővezetési tényezőjű, igen könnyű (115 kg/m3) – a hőszigetelés új minőségét kínáló – Multipor ásványi hőszigetelő lap.
A Multipor rendkívüli anyagtulajdonságainak köszönhetően sokoldalúan alkalmazható, a polisztirol hőszigetelések praktikus alternatívája. Stabil, időtálló, biztonságos homlokzati hőszigetelő termék, amely tömör, könnyű, mégis jó hőszigetelő. Mindezeken túl a lapok nem éghetők, könnyen megmunkálhatók, alaktartók, páraáteresztők, nyomás-, UV- és kárt evőállók; hangelnyelő és víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek.
A Multipor tiszta, gyors, egészséges megoldás lehet otthonunk hőszigetelési hiányosságainak orvoslására.

Sára