Tetőfólia: Mire jó és milyen típusai ismertek?
Tetőfólia: Mire jó és milyen típusai ismertek?

Tetőfólia: Mire jó és milyen típusai ismertek?

A tető építése vagy felújítása során a tetőfóliák beépítése ma már alapvető része, kelléke lett az építési folyamatnak. A tetőfóliák alapfeladata a szigetelőanyag megóvása, valamint a cserepek közötti réseken beszivárgó/visszatorlódó nedvesség, por, porhó elleni védelem.

Ebből kifolyólag tetőfólia használata szükséges  mind a szigetelőanyag külső, mindpedig a belső felén.  A tetőfóliák típusai – hővisszaverő képességük szerint: hővisszaverő és nem hővisszaverő tetőfólia; páraáteresztő képességük szerint: párazáró. A tető építése vagy felújítása során a tetőfóliák beépítése ma már alapvető része, kelléke lett az építési folyamatnak. A tetőfóliák alapfeladata a szigetelőanyag megóvása, valamint a cserepek közötti réseken beszivárgó/visszatorlódó nedvesség, por, porhó elleni védelem. Ebből kifolyólag tetőfólia használata szükséges  mind a szigetelőanyag külső, mindpedig a belső felén.  A tetőfóliák típusai – hővisszaverő képességük szerint: hővisszaverő és nem hővisszaverő tetőfólia; páraáteresztő képességük szerint: párazáró tetőfólia, párafékező tetőfólia, valamint páraáteresztő tetőfólia. Tetőfólia kiválasztását számos szempont határozza meg, például az, hogy a tetőtér beépítésre kerül, vagy sem, valamint cserép, zsindely, vagy fémtető kerül házunk tetejére. A tetőfóliák egyéb hasznos tulajdonságai pl: a szélzáró képesség, energiatakarékosság, nagy szakítószilárdság, hegeszthetőség, vízhatlanság. Egyes tetőfóliák komplett rendszert képezve a hőszigetelésre kasírozva is megvásárolhatók. A különböző rendszerű és dőlésszögű tetők eltérő tetőfóliát igényelhetnek!
A megfelelő fólia kiválasztásához keresse a Gulyás
Tüzép építész szaktanácsadóit! tetőfólia, párafékező tetőfólia, valamint páraáteresztő tetőfólia. Tetőfólia kiválasztását számos szempont határozza meg, például az, hogy a tetőtér beépítésre kerül, vagy sem, valamint cserép, zsindely, vagy fémtető kerül házunk tetejére. A tetőfóliák egyéb hasznos tulajdonságai pl: a szélzáró képesség, energiatakarékosság, nagy szakítószilárdság, hegeszthetőség, vízhatlanság. Egyes tetőfóliák komplett rendszert képezve a hőszigetelésre kasírozva is megvásárolhatók. A különböző rendszerű és dőlésszögű tetők eltérő tetőfóliát igényelhetnek!
A megfelelő fólia kiválasztásához keresse a Gulyás
Tüzép építész szaktanácsadóit!

Sára