JACUZZI: Élmény és egészség
JACUZZI: Élmény és egészség

JACUZZI: Élmény és egészség

Szeretnénk eloszlatni a tévhitet: a jacuzzi napjainkban már nem lakásunk luxus kiegészítője. Saját választásunk kérdése csupán, hogy megengedjük-e magunknak ezt a kényeztetést, és élvezzük-e otthonunkban azt a fizikális és mentális jótékony egészségügyi hatást, amelyet a jacuzzi használat kínál számunkra.

A nemzetközi egészségügyi szaklapok a rendszeres jacuzzi használat pozitív hatásaként nem csak sportsérülések, izomfájdalmak/húzódások és ízületi fájdalmak enyhülését, de egyéb problémák „gyógyulását” is felsorolják. Segít a krónikus álmatlanságban szenvedő betegeken, megnyugtatja a szívproblémákban, izgatott idegállapotban lévőket, ajánlott vérnyomás problémák, emésztési zavarok, fáradtság, (krónikus) levertség, cukorbetegség, megfázás/influenza esetén is, jótékonyan hat a tüdő működésére. A jacuzzi felhajtóereje enyhülést hoz a csontritkulásban szenvedőknek, a víz alatt végzett tornagyakorlatok növelik mobilitásukat és erejüket. (Figyelem! A túlzottan magas vízhőmérséklet káros lehet egyes egészségügyi problémák esetén. Konzultáljon szakorvosával! )
A jacuzzik kialakítása ergonómikus, a beépített (egyes típusoknál állítható) nagynyomású körkörös mozgású hidromasszázs fúvókái célzottan és intenzíven stimulálják a nyak, vállak, gerincoszlop izmait, valamint egyéb testtájak mélyre ható szövetmasszázsa révén csökkentik a fájdalmat. A direkt vízsugár talpunk reflexzóna pontjain keresztül felpezsdíti idegvégződéseinket, javítva általános közérzetünket és hangulatunkat, valamint testünk általános keringését, méregteleníti szervezetünket.
A jacuzzi mindezek mellett jó helyszín lehet egy kis relaxálásra, családi, baráti beszélgetésre is. A LED-es színterápiás világítással, illatterápiával, mobiltelefonról vezérelhető hangszórókkal felszerelt és egyéb speciális masszázsfunkciókkal kapható darabjai ezen többlet fusnkcióik révén is elősegítik a relaxált, nyugodt légkör kialakulását.

Sára