Rázva vagy keverve?
Rázva vagy keverve?

Rázva vagy keverve?

Miért lehet jobb a gépi színkeverés, az általam kikevertnél?

Kézi: A kézi keverésnél nehéz megtalálni az elképzelésednek megfelelő pontos arányokat, mennyiségeket. Ráadásul a falon megszáradó festék színe nem egyezik meg az összekevert „nyers” festék színével… Ha nem tetszik a végeredmény évekig nézheted, vagy kezdheted a festést elölről!

Gépi: A gépi színkeverést számítógép végzi, pontosan betáplált paraméterek szerint. Az alapszínhez milliliter pontos mennyiségekben adagol hozzá több színanyagot, s ennek eredménye a tökéletes színárnyalat. Kevés lett a kikevert festék? Vagy a gyárilag kevertből vásároltál keveset? Semmi gond! Az azonos arányú keverés mindig azonos eredményt hoz, s a gyári színeket is hajszálpontosan ki tudjuk keverni.

A színkeverő gépekben festékszínező koncentrátumokat használunk. A boltokban kapható színező pasztából egy intenzív színt többszörös mennyiségből lehet – ha lehet egyáltalán – kikeverni, ami „anyagilag elég húzós”. Élénk és erős színeket nem lehet fehér alapból létrehozni, ezek a színek színtelen bázist igényelnek. Fehér alapból csak pasztellszíneket lehet kikeverni!

Kézi: A gyári színek klasszikus színekben, illetve az éppen aktuális divatárnyalatokban kaphatók. Tetszenek, de valami mégsem az igazi?! Egy kicsit világosabb vagy sötétebb kellene? Meg lehet próbálni…

Gépi: Több tízezer festékszínből választhatsz, s a vakolatszínek száma is több százra tehető, biztosak vagyunk benne, hogy fogsz tudni választani! A színválaszték színpalettából választható, de akár hozott minta alapján is azonosítunk színt, legyen az a kedvenc pulóvered vagy egy magazinban látott színes kép vagy a falad régi színe.

A géppel kikevert festék jóval nagyobb szabadságot és egyben biztonságot tesz lehetővé, mint a gyárilag előre kikevert, vagy kézzel kevert festék.

A gépi festék vagy vakolat színkeverés percek alatt kész és azonnal tökéletes. Az árnyalatkülönbségek pontosan keverhetők. A végeredmény egyenletes, egyöntetű lesz. Egyedi színek összeállítása is lehetséges.

Nem vagy benne biztos mennyi festéket vegyél beltéri falra, homlokzatra, fémre, fára, műanyagra? Mit hány rétegben és milyen összetételű festékkel célszerű lefesteni? Kérd a Gulyás Tüzép festékosztályának ingyenes szaktanácsát!

A Gulyás Tüzép Otthon Áruházában bármilyen keverhető színt, bármilyen felületre ki tudunk Önnek keverni, ráadásul a festés egyéb eszközeit és kellékeit is megtalálja náluk – ecsetek, hengerek, takarófóliák stb.

Sára