Tégla, beépített hőszigeteléssel? Igen, létezik!
Tégla, beépített hőszigeteléssel? Igen, létezik!

Tégla, beépített hőszigeteléssel? Igen, létezik!

Egyre több vásárlóink érdeklődik a hőszigetelések, hőszigetelési rendszerek után. Kérdéseik között felmerült, létezik-e a hazai piacon hőszigeteléssel ellátott tégla.

Napjainkban az építőiparban is egyre több „okos” termék, ilyen a LeierPLAN 44 iSO és iSO+ tégla is, amely már kapható a Gulyás Tüzépen. Termékleírásában arról tájékoztat bennünket a gyártó, hogy ez a tégla „a hőszigetelés bajnoka, a jelenleg elérhető legmagasabb műszaki színvonalat képviseli a falazóanyagok között.”
A terméket elsősorban családi házak építésére ajánlják, a lehető legkedvezőbb hőszigetelő képessége miatt, illetve azért, mert ezzel a téglával a falazási munkafázis egyszerűen, gyorsan elvégezhető (csiszolt kivitele miatt nem csak gyorsan, de méretpontosan is építhetünk vele). „Ha ebből a téglából építjük fel otthonunkat a szigetelés költségét és idejét spórolhatjuk meg. A tégla belső szerkezete grafitos habbal töltött, az országban elérhető legkedvezőbb hőszigetelési értékkel rendelkezik (U=0,15 W/m2K)*, így nincs szükség további szigetelésre és egyben teljesíti a szigorodó előírásokat is. A tégla további tulajdonsága, hogy megvédi a szigetelést a mechanikai és hőhatásokkal szemben.” A Leier PLAN hőszigetelő téglához a gyártó – az akár -5 Celsius fok hőmérsékletig használható – LeierFIX univerzális ragasztóhabot ajánlja, amivel az összeillesztés pontosabb, a kötés biztosabb lesz. Amennyiben a költséghatékony megoldást kell előtérbe helyeznünk, akkor döntsünk a rendszerhez 100%-an illeszthető LeierPLAN vékony falazóhabarcs mellett.

Sára